Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські сумоїсти перемогли на міжнародному турнірі

Харківські сумоїсти перемогли на міжнародному турнірі

23 грудня Kharkov Sumo Open зібрав 330 борців з семи областей, а також гостей з Киргизії, які посперечалися за передноворічні медалі в усіх вікових категоріях.

Передував турніру міжнародний збір з командою Киргизії, яка приїхала на чолі з провідним сумоїстом цієї країни Алмазом Ергешовим. Як поділився президент Федерації сумо Харківської області Антон Чуєв, ці збори пройшли дуже продуктивно. Українським спортсменом було що почерпнути у представників азіатської школи, і навпаки, гостям також було чому повчитися в українців.

За підсумками турніру харківські борці зібрали більшу частину нагород та впевнено перемогли в загальнокомандному заліку. Друге місце було за командою міста Бахмут Донецької області, а третє вибороли сумоїсти Полтави.

В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА відзначають повернення до команди провідної харківської спортсменки - члена збірної України Марії Дрбоян, яка на цьому турнірі зробила золотий дубль, вигравши в двох вікових категоріях (серед жінок та U23) у ваговій категорії понад 95кг.

Цей турнір підбив підсумки 2018 року, який був успішним як для українського, так і для харківського сумо, зокрема. Попереду у спортсменів - невеличкий відпочинок, після якого розпочнеться підготовка до етапу Кубка Європи з сумо, який з 11 по 13 січня відбудеться в Угорщині.

Теги