Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Електропостачання в області відновлюють 49 аварійних бригад

Електропостачання в області відновлюють 49 аварійних бригад

На дорогах працює 225 одиниць техніки, в тому числі автогрейдери та бульдозери.

Про те, як у регіоні усувають наслідки снігопаду, розповіли в ході брифінгу 25 грудня директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк і директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

«Циклон зайшов на територію області о 00:30 ночі 25 грудня. Із Зачепилівського та Валківського районів він почав рухатися до міста Харків. В області випало від 15 до 20 см снігу. За прогнозами синоптиків, інтенсивний сніг триватиме до 20:00 25 грудня, до 2-ї ночі він повинен припинитися. Уранці 26 грудня прогнозують зниження температури повітря до 3 - 4 градусів морозу, до вечора - до 9 градусів нижче нуля», - повідомив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

Він зазначив, що в даний момент дороги Харківської області розчищають 225 одиниць техніки та 272 робочих. У тому числі працює важка техніка - автогрейдери та бульдозери. На допомогу дорожникам готові прийти 8 роторних снігоочисників. Проїзд основними дорогами місцевого та державного значення на даний момент забезпечено.

«У даний час ми працюємо в першу чергу щодо розчищення шкільних і автобусних маршрутів. Тісно співпрацюємо з «Укрпоштою». Чергуємо на небезпечних ділянках - це спуски та підйоми. Техніка працює цілодобово, міняємо тільки водіїв і механізаторів, - розповів Ігор Турченко. - Диспетчерська працює цілодобово, є точкові зауваження - в основному, щодо доріг комунальної власності, де працюють органи місцевого самоврядування. Велику проблему створюють фури, які їдуть на «лисій» гумі. Коли надходять такі повідомлення, виїжджаємо на місце - витягуємо, підсипаємо».

Через снігопад і пориви вітру в області за даними на 12:00 25 грудня відключені 109 ліній електропередач потужністю 10 кВ і 963 підстанції, на яких перебувають 39 876 абонентів.

«Повністю знеструмлено 112 населених пунктів, частково - 34, - повідомив Сергій Магдисюк. - Працює 49 аварійних бригад, 138 робочих. Через відключення електрики відключені 45 котелень у Балаклійському, Барвінківському, Вовчанському, Зміївському, Лозівському та Куп'янському районах. Ці котельні опалюють 201 житловий будинок, 5 лікарень, 37 шкіл та 9 садків. За інформацією обленерго, якщо не буде погіршень погоди, електропостачання повністю відновлять до кінця дня 26 грудня».