Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична ознайомилася з проектами та ходом будівництва 2-х нових дитсадків у Харківському районі

Юлія Світлична ознайомилася з проектами та ходом будівництва 2-х нових дитсадків у Харківському районі

Будівництво додаткового 3-поверхового корпусу ДНЗ у Південному дозволить створити 130 місць для дошкільнят. У Березівці реконструюють будівлю, де розмістять 2 групи – для 25 дітей кожна.

Під час робочої поїздки до Харківського району м. Південне та смт Березівку відвідала голова ХОДА Юлія Світлична. У Південному керівник області ознайомилася з ходом будівництва та реконструкції будівлі дитсадку. Роботи стартували цієї осені та фінансуються спільно обласним і районним бюджетом. Проектом передбачена реконструкція наявного 2-поверхового корпусу Південноміського ДНЗ та будівництво нового – 3-поверхового корпусу закладу. Загалом це дозволить створити 130 додаткових місць для дошкільнят. Зараз тут укріпили фундамент та забетонували опалубку наявної будівлі та монтують залізобетонні плити перекриття над першим поверхом нового корпусу.

«У Південному близько 200 дітей знаходяться в черзі в дитячий садок. На 2019-й рік ми запланували фінансування для продовження реконструкції та будівництва цього закладу», - повідомила Юлія Світлична.

Завідувачка Південноміського дошкільного навчального закладу Олена Варадова відзначила, що черга до закладу є близько 15 років. До ДНЗ їздять із сусідніх Комаровки та Березівки.

«Садочок будується просто на очах. Думаю, наступного року діти зможуть прийти в наш навчальний заклад, де на них чекатимуть нові затишні кімнати. Та жодному з батьків мені не доведеться відмовляти», - сказала Олена Варадова.

Щодо дітей з Березівки, то у недалекій перспективі їх батькам не доведеться їздити до дитсадку в Південний. У селищі буде власний дитячий заклад. Для нього вже придбали будівлю, зараз розробляють проект реконструкції. Тут планують розмістити 2 групи - для 25 дітей кожна. Підтримати реалізацію проекту місцевій громаді під час зустрічі пообіцяла Юлія Світлична.

«Це буде найсучасніший дитячий садок – красивий та оснащений всім необхідним. І такі дитсадки з'являються не тільки у вас, у Березівці. У Пісочині будується початкова школа на 240 місць і дитсадок на 95 - у Південному», - сказала керівник області.

Жителька Березівки, завідувачка місцевої бібліотеки Віра Клименко зізналася, що відкриття дитсадка – це давня мрія всієї громади селища.

«Шановна Юліє Олександрівно, хочу подякувати вам за вашу підтримку та допомогу. З дня народження нашої об’єднаної громади пройшло ще дуже мало часу, але ми бачимо, як змінився населений пункт, скільки всього зроблено доброго та хорошого. Колись давно в нашому селищі був чудовий дитячий садочок, і багато років заповітною мрією громади є те, щоб садок знову запрацював. І зараз ця наша мрія здійснюється», - сказала Віра Клименко.

Юлія Світлична наголосила, що розвиток гуманітарної сфери (в першу чергу, освіти та охорони здоров'я) буде пріоритетним у 2019-му році.

«20 об’єктів дошкільної освіти було зроблено в Харківській області в 2018 році. Створено понад 1,5 тисячі місць у дитсадках. У 2019 році ми також передбачили фінансування на ці цілі та будемо збільшувати кількість місць для дітей там, де це необхідно. Також зробимо все, щоб закупати якісне обладнання та меблі», - сказала голова ХОДА.

Більше фото