Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На благодійному концерті зібрали кошти на принтер Брайля для Харківського НВК ім. Короленка

На благодійному концерті зібрали кошти на принтер Брайля для Харківського НВК ім. Короленка

21 грудня в Харкові всьоме відбувся Міжнародний мистецький благодійний проект «Класична феєрія».

Благодійний концерт у ХНАТОБі, на якому світові зірки виступили разом із МАСО «Слобожанський», відвідали голова ХОДА Юлія Світлична та народний депутат, представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко.

Метою учасників «Класичної феєрії» цього року став збір коштів на придбання принтера, що друкує шрифтом Брайля, для Харківського спеціального НВК ім. В.Г. Короленка. У закладі навчаються близько 200 дітей із вадами зору. Нове обладнання надасть можливість друкувати для них не лише підручники, але й атласи, картини та ноти. Задля цієї цілі участь у благодійному концерті цього року взяли музиканти зі світовими іменами – Ласло Фенйо, Данило Австріх, Арутюн Чколян, Юрій Яковенко, Олександр та Сергій Дворніченко.

Вітаючи учасників та слухачів концерту, голова ХОДА Юлія Світлична подякувала їм за допомогу та підтримку.

«Це дуже гарна справа, яка надасть можливість не тільки допомогти дітям з особливими потребами, але ще й доторкнутися до великого мистецтва. І ми із задоволенням долучаємося до нього та будемо й надалі підтримувати такі гарні ініціативи, які несуть добро», - сказала Юлія Світлична.

Вона відзначила, що діти, для яких збирають кошти на концерті, мають особливі потреби, проте при спілкуванні з ними відчуваєш не жаль, а гордість. «Я бажаю, щоб така гордість надихала нас усіх на шляхетні справи. Будемо докладати зусиль, щоб такі діти якомога більше відчували нашу підтримку. Адже коли ми об’єднуємо зусилля, добрих справ у світі стає набагато більше», - підкреслила керівник області.

Директор Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» Олена Єрьоміна, маючи нагоду, подякувала голові ХОДА за підтримку колективу, відзначивши, що з нового року музиканти отримуватимуть 30-відсоткову надбавку до зарплати.

«Дякую, що ви в такий нелегкий час знаходите можливість підтримувати культуру. А ми, зі свого боку, будемо робити все можливе, щоб тримати її на достойному рівні», - сказала Олена Єрьоміна.

Народний депутат Ірина Луценко передала всім присутнім вітання від Президента України Петра Порошенка та його дружини Марини, відзначивши, що вона вже 3-й рік поспіль працює над впровадженням інклюзивної освіти в Україні.

«Ми сьогодні зібралися, щоб для таких діток створити комфорт, розширити їхні можливості, дати їм упевненості в завтрашньому дні, дати їм рівні можливості - відчути себе найкращими та найталановитішими», - сказала Ірина Луценко.

Більше фото