Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина повинна не тільки зберегти традиції у сфері науки, а й примножити їх. Юлія Світлична

Харківщина повинна не тільки зберегти традиції у сфері науки, а й примножити їх. Юлія Світлична

21 грудня голова ХОДА та народний депутат, представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко взяли участь у засіданні Вченої ради Національного фармацевтичного університету.

Спілкуючись с колективом вишу, Юлія Світлична відзначила вагомий внесок харківських фахівців у розвиток науки в регіоні.

«Для Харкова наука – це альфа і омега. Ми розуміємо, що в нас є сталі традиції, в нас є історія. Але ми повинні не лише зберегти їх, але й примножувати та розвивати. Ми повинні досягати нових результатів, запроваджувати нові програми. Усі ці аспекти показує унікальний у державі виш - Національний фармацевтичний університет, який працює на Харківщині, - сказала Юлія Світлична. – Наш регіон входить до десятки університетських центрів Європи. Харківщина славиться видатними іменами, відомими не лише у нашій державі, а й далеко за кордоном. Нам є чим пишатися. Наші освітні й наукові здобутки повинні бути магнітом для залучення інвестицій. Дійсно, сьогодні Україна переживає важкі часи, і Харківська область, здавалося б, не дуже приваблива в інвестиційному плані, але з Харківщини жоден інвестор не пішов. Навпаки - ми ще активніше розгалужуємо мережу проектів, долучаємося до міжнародних програм. Ми запроваджуємо тут, на Харківщині, унікальні заходи, які надають можливість розвиватися не тільки видатним вченим, а й долучати до спільної роботи молодь». 

У ході засідання Юлія Світлична вручила державну нагороду професору кафедри технології парфумерно-косметичних засобів НФаУ Олександру Тихонову. Він отримав орден «За заслуги I ступеня». Також найуспішніші представники педагогічного колективу отримали відзнаки ХОДА. 

«Я дуже вдячний колективу вишу. У мене є можливість робити те, що належить робити професіоналу в сфері фармації. Я обіцяю, що ніколи не підведу колектив, обласну державну адміністрацію, а тим більше - нашу батьківщину», – сказав Олександр Тихонов. 

Народний депутат Ірина Луценко відзначила, що Харківщина є інтелектуальною столицею України. 

«Харків  - це освітня та наукова столиця України. Це люди, які рухають країну вперед. Дуже важливо, щоб такий інтелектуальний потенціал тут залишався ще багато років», - сказала Ірина Луценко. 

Від імені Президента України вона привітала колектив вишу з новорічними святами та подякувала фахівцям за плідну працю.

«Мені дуже приємно, що нас цінують і поважають за наші наукові й освітянські розробки. Голова ХОДА Юлія Світлична ніколи не залишається осторонь проблем як освіти, так і науки. Це настільки важливо, що до керівника такого рівня ми можемо звернутися зі своїми проблемами, почути реальну відповідь, а головне – отримати результат», - сказала ректор НФаУ Алла Котвіцька. 

Професор кафедри фармацевтичної хімії НФаУ Петро Безуглий зазначив, що колектив вишу буде й надалі працювати над тим, щоб утримувати лідерські позиції.

«Я дуже щасливий, що нашому університету приділяється така велика увага з боку обласної влади. Голова ХОДА Юлія Світлична опікується багатьма сферами. Коли вона прийшла сьогодні до нас, я був приємно вражений. Я вдячний за увагу. Будемо працювати для того, щоб авторитет нашого вишу зростав», - сказав Петро Безуглий.

Більше фото