Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА на оцінювання винесено 110 проектів, які профінансують коштом ДФРР у 2019 році

У ХОДА на оцінювання винесено 110 проектів, які профінансують коштом ДФРР у 2019 році

21 грудня відбулось засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку.

Захід відбувся під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

«На оцінювання комісії винесено 110 проектів на загальний обсяг фінансування 1,2 млрд грн. Це значна сума. Відзначу гарну роботу районів та громад, які готували проекти, та Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, які майже 5 місяців проводили відповідний конкурс», - сказав Євгеній Шахненко.

За даними начальника відділу капітальних вкладень Управління з питань розвитку транспортної інфраструктури торгівлі та фінансових ресурсів Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Юрія Зеєнка, всього було подано 159 інвестпроектів, але 49 не відповідали нормативно-правовим документам.

«Тепер члени комісії оцінять 110 проектів. Є 5 критеріїв: це вплив на територію, вплив на вирішення проблеми, інноваційність, співфінансування та економічний ефект від впровадження. Після цього буде складено рейтингову оцінку», - розповів Юрій Зеєнко.

За його словами, серед проектів чимало стосуються розвитку енергоефективності, будівництва освітніх та медичних закладів.

«Є проекти щодо закупівлі техніки, співробітництва громад», - уточнив Юрій Зеєнко.

Наступне засідання регіональної комісії, де будуть представлені рейтинги, планується провести вже на початку січня 2019 року.