Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулась прем'єра фільму «Крихка свобода»

У Харкові відбулась прем'єра фільму «Крихка свобода»

35-хвилинна стрічка розповідає про долю людей, які були ув'язнені в підвалі Луганської ОДА відразу ж після окупації регіону.

Фільм, який презентували в кінотеатрі «Планета Кіно», подивилися близько 150 осіб, переважно - учні та студенти харківських навчальних закладів.

«Думаю, що молодь змогла дізнатися багато нового. На момент показаних у фільмі подій більшості з глядачів було 11-12 років, і не все, що відбувається, вони могли тоді усвідомити повною мірою», - зазначив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев, який відвідав прем'єру.

За задумом режисера картини, фільм повинен вразити молоде покоління.

«Цю стрічку варто подивитися заради того, щоб подібне ніде в Україні ніколи більше не повторювалося. Молоді люди повинні розуміти, до чого може призвести аморфність і відсутність громадянської позиції», - зазначив Костянтин Кляцкін.

Юна харків'янка Аміна Ларіна називає фільм цікавим і додає, що вражена тим, що історії про ув’язнення правдиві. Учень одного з ПТНЗ Максим Знакомський зазначає стійкість і мужність людей, які витримали тортури й знущання в катівнях терористів.

«Якщо фільм буде випущений у широкий прокат, ми із задоволенням будемо показувати картину. Ми підтримуємо фільми українського виробництва», - зазначила директор кінотеатру «Планета Кіно» Наталія Бєляєва.

Нагадаємо, частина зйомок фільму «Крихка свобода» проходила в будівлі Харківської обласної адміністрації, яка схожа на будівлю Луганської ОДА.