Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінансування будівництва й ремонту об’єктів у Борівському районі за 5 років зросло в 10 разів

Фінансування будівництва й ремонту об’єктів у Борівському районі за 5 років зросло в 10 разів

18 грудня за участю заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка було проведено засідання ради регіонального розвитку та збори активу району.

За даними голови Борівської РДА Віталія Кіяна, цього року до району було залучено 39 млн грн, серед яких 12,5 - з бюджету області.

«Можемо порівняти цю суму з 2014 роком, коли на розвиток інфраструктури району було виділено 4 млн грн», - навів дані Віталій Кіян.

Він також підкреслив, що коштом обласного бюджету цього року ремонтували опорний навчальний заклад, музичну школу, комунальну дорогу в Боровій та об’єкти, що включені до проекту «Енергія світла».

Як відзначив заступник голови ХОДА, збільшення фінансування для соціально-економічного розвитку Борівщини вдалося досягти завдяки злагодженій роботі керівництва району та області.

«Позитивні результати ми відчуваємо завдяки впровадженню президентської ініціативи у сфері децентралізації та роботі команди керівника області Юлії Світличної, яка особисто лобіює інтереси Харківщини. Наступного року буде продовжено ремонт важливих соціальних об’єктів, і, в першу чергу - медичних та освітніх, більше коштів буде виділено на комунальні, місцеві та державні дороги, продовжиться програма «Енергія світла», - сказав Євгеній Шахненко.

Віталій Кіян також назвав об’єкти, які увійшли до плану соціально-економічного розвитку Харківської області на наступний рік.

«У першу чергу буде продовжено будівництво амбулаторії загальної практики - сімейної медицини в селі Чернещина (вже збудовано фундамент та закуплені будівельні матеріали), планується реконструкція вхідної групи будівлі Борівського районного будинку культури та капітальний ремонт районного Будинку дитячо-юнацької творчості. Продовжаться ремонтні роботи в опорній школі», - перелічив Віталій Киян.

Також, за його словами, будуть проводитися ремонти в сільських будинках культури, ремонт системи опалення та утеплення фасадів ряду сільських шкіл.

Крім того, під час засідання активу району говорили про заходи щодо застосування енергоощадних технологій, зокрема, в частині теплопостачання багатоквартирних будинків. Так, про проект модернізації централізованої системи теплопостачання й оптимізацію теплових схем розповів професор, доктор технічних наук Харківського національного університету будівництва та архітектури Олександр Тарадай. Передбачається, що багатоквартирний фонд селища та району поступово зможе перейти на більш економні норми споживання теплоносіїв, використовуючи нові сучасні технології.