Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА відбулась зустріч з представниками Посольства Республіки Корея в Україні

У ХОДА відбулась зустріч з представниками Посольства Республіки Корея в Україні

Участь у заході 17 грудня взяли керівники структурних підрозділів ХОДА на чолі з директором Департаменту економіки і міжнародних відносин Андрієм Колосом.

Метою зустрічі стала презентація гостям низки інвестиційних проектів, що реалізуються на території Харківської області та в яких Посольство Республіки Корея в Україні може взяти безпосередню участь.

Розпочинаючи захід, Андрій Колос повідомив, що Харківська область третій рік поспіль посідає перше місце в рейтингу соціально-економічного розвитку серед областей України.

«Упродовж 4-х років економічні показники в регіоні лише зростають. Машинобудування за останні 9 місяців поточного року зросло на 5%, сільське господарство - на 7%. Це ще одне підтвердження тому, що економіка області розвивається, як і вся область у цілому», - зазначив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА.

Також Андрій Колос відзначив той факт, що, попри розвиток великих підприємств, в області себе комфортно почуває середній і малий бізнес.

«Упродовж 2018 року вже відкрито 3700 малих підприємств на території нашого регіону. Обласна влада підтримує малий бізнес і для цього в області запроваджена низка регіональних програм», – сказав Андрій Колос.

Він також навів дані щодо розвитку міжнародної співпраці в регіоні.

«За 9 місяців 2018 року було проведено 89 міжнародних зустрічей. Представники 143 країн зустрілися з керівництвом області. Найбільш значний захід – це, звісно, Х Міжнародний економічний форум. Відкривав його Президент України Петро Порошенко. Він наголосив, що це найбільш значущий економічний захід східної України», - сказав Андрій Колос.

Радник та заступник голови місії Посольства Республіки Корея в Україні пан О Джунг Кін відзначив, що Харків зарекомендував себе у світі як місто освіти та ІТ-технологій.

«Україна – це дуже потенційна країна. Ми, зі свого боку, будемо лише сприяти збільшенню наших економічних відносин. Будемо старатися, щоб у Кореї дізналися, наскільки Україна прекрасна країна», - сказав О Джунг Кін.

У ході зустрічі обговорили можливість обміну досвідом між представниками підприємств Харківщини та Кореї.

«Наше посольство буде максимально підтримувати такі заходи. Ми будемо підтримувати зв’язки з обласною владою, аби не пропустити жодного цікавого для нашої країни інвестиційного проекту», – зазначив радник та заступник голови місії Посольства Республіки Корея в Україні.