Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2019 році на дорозі Мерефа-Лозова-Павлоград відремонтують 74 км покриття та 4 мости

У 2019 році на дорозі Мерефа-Лозова-Павлоград відремонтують 74 км покриття та 4 мости

Завдяки ініціативі голови ХОДА Юлії Світличної кошти на реалізацію цього проекту вдалося закласти окремим рядком у державному бюджеті.

«Президент підтримав цю ініціативу. У 2019 році ми плануємо повністю відновити покриття на цій дорозі, за винятком тих ділянок, які були зроблені за два останні роки, - сказав перший заступник начальника Служби автодоріг у Харківській області Сергій Пляка. – Крім того, будуть відремонтовані чотири штучні споруди. Необхідно провести ремонт шляхопроводу в селі Таранівка Зміївського району, міст через річку в селі Катеринівка в Лозівському районі, транспортний шляхопровід за Лозовою та місток через річку в селі Іванівка Лозівського району». 

За словами Сергія Пляки, вже розпочаті роботи з підготовки проектної документації. На початку 2019-го року планується провести тендерні процедури.

У Службі автомобільних доріг у Харківській області також нагадали, що протяжність автошляху по регіону складає 132 км. На балансі служби знаходиться 123 км. Ділянки по містах Первомайський та Лозова знаходяться в комунальній власності місцевих громад. Дорога занадто завантажена транспортним потоком. Обстеження, яке проводили влітку, показало, що транспортний потік досягає до 20 тисяч авто на добу. Траса була побудована у 1960-х роках минулого століття, вона з’єднує 4 райони: Харківський, Зміївський, Первомайський і Лозівський.

«Капітального ремонту на дорозі не було з часів її будівництва, - розповів Сергій Пляка. - Відновлювальні роботи були розпочаті лише у 2017 році і продовжилися у 2018-му. Усього було відновлено 35 км дороги. Половина відновлена в повному обсязі - у двох шарах, ще половина - в одному шарі. Це були найбільш зруйновані ділянки автошляху».