Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині тривають заходи щодо підготовки території області до оборони та навчання резервістів

На Харківщині тривають заходи щодо підготовки території області до оборони та навчання резервістів

Про це повідомив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олексій Максимов під час брифінгу 17 грудня.

Говорячи про те, як у регіоні діє режим воєнного стану, він відзначив, що ситуація є стабільною та контрольованою, а всі відповідні заходи відбуваються під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної.

«Ситуація контролюється й територіальними правоохоронними органами, і обласною, й районними державними адміністраціями. Кожен територіальний підрозділ правоохоронних структур в межах своєї компетенції відповідно до закону вживає заходи щодо антидиверсійного та антитерористичного захисту області, відповідних об’єктів та підтримки громадського порядку. Поліція у посиленому режимі патрулює територію регіону, прикордонники знаходяться в повній бойовій готовності, при цьому здійснюється плановий пропуск транзитних вантажів та пасажирських потоків через державний кордон України. Громадяни України без обмежень слідують за кордон, все працює у штатному режимі», - розповів Олексій Максимов.

Він також повідомив, що протягом тижня реалізовувався комплекс заходів щодо підготовки території області до оборони. 

«За дорученням голови ХОДА Юлії Світличної продовжуються заходи щодо підготовки до функціонування в особливий період підсистеми цивільного захисту населення, іде планомірна підготовка резервістів другої черги», - сказав Олексій Максимов. 

Він також нагадав, що на базі КП «Харківський метрополітен» у ніч з п’ятниці на суботу відбулись навчання з укриття населення. 

Військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін повідомив, що в регіоні тривають навчальні збори з резервістами та військовозобов’язаними оперативного резерву номер один у військових частинах ЗСУ.

«Продовжується підготовка бригади територіальної оборони Харківської області відповідно до планових завдань, які були поставлені Генштабом ЗСУ для Харківського обласного військового комісаріату. Так, 15 грудня у шести районах області відбулись планові одноденні навчання, виконані практичні стрільби на трьох полігонах. Два підрозділи проходили практичну підготовку на базі навчального центру Військового інституту танкових військ», - сказав Юрій Калгушкін.