Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Палаці спорту «Локомотив» юні тхеквондисти поборолись за останні нагороди року

У Палаці спорту «Локомотив» юні тхеквондисти поборолись за останні нагороди року

15 грудня відбувся Всеукраїнський турнір з тхеквондо ВТФ «Діти України», який зібрав понад 400 спортсменів з 14 регіонів країни.

Традиційний передноворічний турнір вже давно став візитною карткою спортивного життя Харківщини та в цьому році відзначив своє 19-річчя. За медалі турніру поборолися спортсмени чотирьох вікових категорій: молодші юнаки (2009-20 10 р.н.), юнаки (2007-2008 р.н.), кадети (2004-2006 р.н.) та юніори (2001-2003 р.н.).

Під час урочистої церемонії відкриття від Харківської облдержадміністрації усіх учасників з прийдешніми новорічними святами привітав спеціаліст Управління у справах молоді та спорту куратор цього виду спорту Руслан Байрамов та побажав перемог найсильнішим.

Цього разу найсильнішими виявилися вихованці харківської КДЮСШ №8, які виграли загальнокомандний залік та отримали головний кубок змагань. На рахунку спортсменів цієї школи були 13 золотих, 4 срібні та 6 бронзових нагород. Друге місце посіли тхеквондисти харківської КДЮСШ №2 (10 золотих, 5 срібних і 10 бронзових медалей), а третє -  представники київської ДЮСШ №3 «Спартак».

Крім того, окремо були відзначені кубками кращі команди в заліку серед чоловіків та жінок. Серед чоловіків до трійки призерів увійшли: КДЮСШ №2 (Харків) – 1-е місце,  ДЮСШ №3 «Спартак» (Київ) – 2-е місце, КДЮСШ №8 (Харків) - 3-е місце. Серед жінок: КДЮСШ №8 (Харків) - 1-е місце, МСДЮСШОР «Дніпро» – 2-е місце, КДЮСШ «Артем» (Київ) – 3-е місце.

Загальними зусиллями всіх спортивних шкіл та клубів тхеквондисти Харківської області  здобули 29 золотих, 14 срібних та         26 бронзових нагород і посіли перше загальнокомандне місце серед областей України. Другими стали тхеквондисти Києва, а замкнула трійку кращих збірна Донецької області.

Традиційно турнір «Діти України» підбиває підсумки року в українському тхеквондо. Під час відкриття змагань були нагороджені найкращі спортсмени, тренери та судді. В трьох номінаціях перемогли харків’яни. Кращим спортсменом року став Василь Котяш, який, нагадаємо, в цьому році виграв молодіжний чемпіонат Європи. Його наставник Андрій Долгополов став найкращим тренером року. Суддя міжнародного класу Аліна Радіонова стала кращим рефері 2018 року.

«На сьогодні вже завершені всі календарні змагання. Збірна України успішно виступила на молодіжному, юніорському та кадетському чемпіонатах Європи. На чемпіонаті серед кадетів наші спортсмени посіли друге загальнокомандне місце, що вперше в історії, - зазначив президент Федерації тхеквондо ВТФ України Лесик Саманджія. - Наступний рік у нас буде не менш насиченим. Основні змагання - це дорослі чемпіонат Європи та світу. Також буде відбір на Олімпійські ігри. Навесні у Харкові, як і в цьому році, ми проведемо чемпіонат України по всіх вікових групах. Я думаю, що учасників буде близько 1500 чоловік. Крім того, проведемо наш міжнародний турнір Ukraine Open Cup, Кубок України, командний та клубний чемпіонати, а закінчимо рік традиційно у Харкові турніром «Діти України», який буде ювілейним».