Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній дитячій лікарні утеплили фасад і дах, замінили вікна та систему опалення

В обласній дитячій лікарні утеплили фасад і дах, замінили вікна та систему опалення

Установу, в якій щорічно лікують у стаціонарі 12 - 13 тисяч дітей, відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.

Керівник області ознайомилася з роботами, проведеними в цьому році в ОДКЛ, і провела особистий прийом громадян.

«2018 рік у Харківській області був роком відновлення та будівництва. Ми багато уваги приділили розвитку медичної сфери. Цього року реконструкцію проводили в більш ніж 30 установах охорони здоров'я. І, звичайно, особливу увагу приділили установам, які працюють з дітьми. Паралельно з проведенням ремонтів закуповуємо нове обладнання. Для цього ми використовуємо всі можливості - від державних коштів і коштів обласного бюджету до фінансування міжнародних партнерів. У Харківській обласній дитячій лікарні роботи провели завдяки співпраці з Європейським інвестиційним банком і коштом обласного бюджету», - повідомила Юлія Світлична.

За інформацією головного лікаря ОДКЛ Георгія Муратова, щорічно в стаціонарі лікарні лікують 12 - 13 тисяч дітей, крім того, 45 тисяч дітей отримують тут медичну допомогу амбулаторно.

«Капітального ремонту такого рівня й обсягу в нашій лікарні ще не було, - зазначив Георгій Муратов. - Роботи почалися в липні цього року. За цей час проведено монтаж фасаду з утепленням будівлі. Також була проведена заміна системи опалення, замінено 46 радіаторів опалення, 24 вікна. Було встановлено 345 світлодіодних світильників, проведена заміна даху харчоблоку та утеплення даху лікувального корпусу».

Головний лікар подякував керівнику області за підтримку, надану установі цього року.

«Хотілося б сказати найтепліші, щирі слова подяки від всього колективу обласної дитячої клінічної лікарні, від батьків наших пацієнтів - за велику увагу до нашого закладу», - сказав Георгій Муратов.

Юлія Світлична запевнила, що на тому, що зроблено цього року, не зупинятимуться.

«Цього року реконструкцію завершимо й будемо залучати можливості обласного бюджету, щоб у новому році закуповувати нове обладнання. Так будемо працювати щодо кожної установи охорони здоров'я», - запевнила голова ХОДА.

Під час відвідування обласної дитячої клінічної лікарні Юлія Світлична провела особистий прийом громадян, на який звернулося 10 співробітників медичного закладу. Вирішення всіх питань заявників голова ХОДА взяла під особистий контроль.

Більше фото