Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська галерея презентує «Різдвяний подарунок Слобожанщині»

Харківська галерея презентує «Різдвяний подарунок Слобожанщині»

З 20 грудня по 12 січня у «Мистецтві Слобожанщини» пройде Обласна виставка художніх робіт учнів та викладачів Лозівської дитячої художньої школи.

Глядачі зможуть побачити велике жанрове різноманіття художніх робіт: пейзажі, натюрморти, портрети, сюжетно-тематичні та абстрактні композиції, ілюстрації до літературних творів, виконані в різних техніках живопису та графіки, а також скульптуру малих форм і твори декоративно-ужиткового мистецтва. До експозиції увійшли роботи викладачів та учнів різних років.

Лозівська дитяча художня школа готує майбутніх художників, дизайнерів, архітекторів та викладачів. Тут протягом шести років учні отримують початкову мистецьку освіту з предметів: малюнок, живопис, композиція, скульптура, історія образотворчого мистецтва, декоративно-ужиткове мистецтво. За роки існування початкову художню освіту здобули більш ніж 500 учнів.

Школа пишається своїми видатними випускниками, які складають еліту національного творчого потенціалу митців сучасного українського художнього мистецтва, відомих не тільки на теренах України, але і за її межами. Серед них - відомі українські художники Олександр Резниченко, Альбіна Ялоза, Олександр Скобцов, Олена Ткаченко, Олена Сотник, Дмитро Коптилов та інші.

Під час роботи Обласної виставки художніх робіт учнів та викладачів Лозівської дитячої художньої школи «Різдвяний подарунок Слобожанщині» відбудеться низка культурологічних заходів:

26 грудня о 12:00 – урочисте відкриття виставки;

26 грудня о 16:00 – перегляд відеозапису концерту симфонічної музики, присвяченому новорічним святам;

9 січня о 12:00 – творча зустріч з викладачами Лозівської дитячої художньої школи - учасниками обласної виставки художніх робіт;

10 січня о 17:00 – творча зустріч з Альоною Кічкіною, володаркою Гран-прі конкурсу митців Харківщини «Ненька», що проводився у 2018 році.