Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників

13 грудня захід пройшов під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

За час роботи до штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників надійшло 97 звернень. Зараз фахівці відпрацьовують 3 заяви, що стосуються земельних суперечок між декількома суб’єктами господарювання Первомайського району.

Так, для розгляду спору, який виник між сільськогосподарськими підприємствами, щодо користування землями пайщиків та зібраним врожаєм на засідання були запрошені заявники – представники однієї з фірм-орендарів паїв, громадських організацій та керівництва Первомайської РДА.

Представник Національної поліції в Харківській області зазначив, що Первомайським відділом поліції за всіма заявами, поданими в цій справі, розслідуються кримінальні провадження.

Як відзначив Марк Беккер, головне питання, яке потрібно вирішити, – хто має право на обробку землі та зібраний врожай, а це можливо визначити тільки в суді.

«Перспективи цієї справи – судовий розгляд. Наш штаб також бере ситуацію під контроль, оскільки важливо, щоб від конфлікту двох суб’єктів не страждали власники землі – селяни», - сказав Марк Беккер.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.