Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела прийом громадян у ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Юлія Світлична провела прийом громадян у ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Під час відвідання вишу голова ХОДА взяла учать у відкритті в ньому Центру арабської мови, поспілкувалася з колективом та студентами й провела особистий прийом.

Зі своїми питаннями та проханнями про допомогу до керівника області звернулися 10 співробітників університету. Серед проблем, які порушували в ході прийому, - транспортні, земельні, питання сфери ЖКГ та розвитку інфраструктури, екології тощо. Кілька співробітників національного економічного університету звернулися до голови ХОДА з проханням надати матеріальну допомогу для проведення лікування важких хвороб.

Серед тих, хто прийшов на прийом до Юлії Світличної, - головний механік ХНЕУ Володимир Челенко. Він просив голову ХОДА надати сприяння ремонту дороги до смт Елітного та села Вільхівка Харківського району.

«Дороги - в жахливому стані. Фактично на легковій машині там проїхати дуже важко. І автобуси переповнені», - сказав заявник.

Юлія Світлична відзначила, що в Харківській області зараз велика кількість доріг, що перебувають у дуже поганому стані. Саме тому питанням ремонту шляхів керівництво області приділяє особливу увагу.

«Цього року у сфері ремонту доріг ми дуже багато зробили. На Куп'янськ є дорога, на Ізюм, на Суми. Ми домоглися того, що в державному бюджеті окремим рядком буде закладено фінансування на ремонт, а по суті - будівництво нової дороги Мерефа - Лозова – Павлоград, - сказала Юлія Світлична. - Такі дороги, як на Куп'янськ, Ізюм та Суми, повинні бути всюди на території області. Єдине, що стримує, - це час. Дороги в настільки поганому стані, що їх неможливо просто «підремонтувати», іноді працювати приходиться починати з нуля. Тому продовжимо приділяти увагу й центральним, і місцевим дорогам, щодо комунальних співпрацюватимемо з місцевими радами. Ваш напрямок уже було взято в роботу цього року - початок покладено. Наступного року ця дорога обов'язково буде включена в план ремонту».

Мешканка Малої Данилівки Юлія Доброскок просила голову ХОДА сприяти вирішенню питання поводження зі сміттям у населеному пункті. Вона акцентувала увагу на проблемі випалювання листя восени та тієї шкоди, яку це завдає здоров’ю людей та екології.

«Усі ми розуміємо, що частково вирішення цього питання залежить від особистої відповідальності кожного громадянина, - відзначила Юлія Світлична. – Але в цілому потрібно налагоджувати систему сміттєзбирання. З подібними питаннями до нас звертається багато людей. Щоб ефективно переробляти сміття, в Харківській області буде побудовано новий сміттєпереробний завод. Він відповідатиме останньому слову техніки. Буде не тільки себе повністю утримувати, але й, переробляючи сміття, виробляти електроенергію. Його будують саме в Дергачівському районі. Він обслуговуватиме місто Харків та декілька районів області. Уже виділено фінансування міжнародними банками, розпочаті роботи. Ми тримаємо руку на пульсі».

Керівник області відзначила, що наразі в регіоні проводиться робота й реалізуються проекти із запровадження роздільного збирання сміття, утилізації батарейок, пластикової тари тощо. Проте для реалізації всіх цих ініціатив дуже важливим є розвиток самосвідомості кожного жителя регіону та спільної участі харків’ян у вирішенні екологічних питань. Щодо конкретної ситуації в Малій Данилівці Юлія Світлична пообіцяла заявниці звернутися до селищного голови цього населеного пункту та порушити питання встановлення окремих контейнерів для збирання листя, щоб його можливо було утилізувати в цивілізований спосіб.

Голова ХОДА запевнила всіх, хто звернувся на прийом, що порушені питання будуть розглянуті фахівцями й заявникам нададуть усю можливу допомогу в рамках законодавства України.

Більше фото