Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили важливі питання соціального захисту чорнобильців

У ХОДА обговорили важливі питання соціального захисту чорнобильців

Зустріч заступника голови ХОДА Михайла Черняка з активом громадського руху відбулась 12 грудня під час засідання робочої групи.

На початку заходу головуючий від імені керівника області Юлії Світличної подякував очільникам чорнобильських організацій за плідну та конструктивну співпрацю.

«Наразі ми підбиваємо підсумки спільної роботи та визначаємо напрямки майбутньої співпраці. Хочу зазначити, що ми маємо позитивну динаміку у вирішенні багатьох питань чорнобильців, певен, що й надалі будемо рухатися у конструктивному напрямку», - сказав Михайло Черняк.

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС громадські активісти були нагороджені почесними грамотами та отримали подяки голови обласної державної адміністрації.

Також під час засідання обговорили стан підготовки та проведення урочистостей, які відбудуться в Харкові 14 грудня.

«З активом чорнобильських організацій було відпрацьовано сценарій до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Так, о 9:00 чорнобильці зберуться біля Обласного клінічного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення, після чого о 10:00 відбудеться традиційне покладання квітів до пам’ятного знаку у Молодіжному парку. Для пересування учасників заходу визначеним маршрутом організовано відповідний транспорт», - зазначив заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Ігор Ісаєнко.

Крім того, директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков висвітлив питання, пов’язані з ремонтом чорнобильського диспансеру. За його словами, всі заплановані ремонтні роботи в цьому році будуть виконані, в наступному році ремонт продовжиться згідно з комплексним проектом реконструкції будівель диспансеру.

Лідери чорнобильського руху в області подякували голові ХОДА Юлії Світличній за ініціативи в організації проведення реконструкції чорнобильського диспансеру. За словами голови Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» Володимира Проскуріна, питання ремонту будівлі було вирішене вперше за багато років й стало прикладом конструктивної співпраці влади й чорнобильців.

Під час засідання також розглянули проблемні питання пільгового проїзду чорнобильців у громадському транспорті, санаторно-курортного лікування, гідного пенсійного забезпечення, матеріальної допомоги.