Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У пріоритеті в 2019 році – соціальна й гуманітарна сфера та ремонти доріг

У пріоритеті в 2019 році – соціальна й гуманітарна сфера та ремонти доріг

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична, підбиваючи підсумки XVIII сесії Харківської обласної ради.

Керівник області відзначила, що затвердження в ході сесії обласного бюджету - 2019 дозволить регіону спокійно та стабільно розпочати новий рік.

«В обласному бюджеті на 2019 рік було закладено чимало соціальних питань, які надають можливість забезпечити всі незахищені верстви населення тими грошовими допомогами, які були передбачені в 2018 році. Маємо повне розуміння того, що всі верстви населення будуть забезпечені необхідними виплатами та послугами, які гарантуються державою, а також тими, які забезпечуються на рівні області», - запевнила Юлія Світлична.

Керівник області також відзначила, що з 2019 року співробітники театральних та концертних установ регіону, які мають статус академічних та підпорядковуються обласній владі, отримуватимуть вищі на 30% зарплати. Відповідну ініціативу голови ХОДА підтримали депутати облради.

«Я вважаю, що це надзвичайно важливе питання, адже сьогодні прийнято рішення щодо відновлення справедливості», - прокоментувала Юлія Світлична.

Позначаючи пріоритети розвитку регіону на наступний період, керівник Харківської ОДА відзначила, що, окрім сфери культури, увага приділятиметься всьому гуманітарному блоку та соціальній сфері.

«У нас багато планів на наступний рік щодо розвитку регіону, ми продовжимо системно відновлювати ті заклади, які потребували цього десятиріччями, - сказала Юлія Світлична. - І першочерговий пріоритет – це відновлення лікарень. Паралельно ми продовжимо закупати нове обладнання. Будуватимемо новий надсучасний онкологічний центр, об’єкти спортивної інфраструктури, центри надання адміністративних послуг. Будемо проводити ремонти та будівництва, які забезпечать дітей дошкільною освітою, ремонтуватимемо школи».

Особливим питанням, що перебуватиме на контролі керівництва області, залишається ремонт доріг.

«Ми цього року багато чого зробили. Було відновлено три великі магістралі - на Луганську, на Донецьку, а також на Сумську області. Наступного, 2019-го, року продовжимо роботу й з відновлення місцевих доріг, а також розпочнемо ремонт, а по суті – нове будівництво дороги Харків – Лозова – Павлоград. Гроші на це вдалося закласти в державний бюджет окремою строкою», - повідомила голова Харківської ОДА.

Юлія Світлична також відзначила позитивний вплив, який матиме на розвиток регіону консолідація зусиль депутатського корпусу, а саме – створення в облраді групи «Єдність і розвиток», до складу якої увійшли 90 депутатів.

«Робота цієї групи спрямована на те, щоб розвивати Харківську область. Це надасть можливість збалансувати політичні сили, а також долучити до розвитку регіону всіх охочих. У тому числі, примножити наші сили для того, щоб продовжувати системний та стабільний розвиток Харківської області та ті темпи, які вже були набрані», - прокоментувала керівник області.

Фото ХVIII сесія Харківської обласної ради VII скликання