Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках програми «Енергія світла» планують відремонтувати освітлення на 2,5 тис. під’їздів житлових будинків

У рамках програми «Енергія світла» планують відремонтувати освітлення на 2,5 тис. під’їздів житлових будинків

Програму розвитку освітлення населених пунктів Харківської області на 2019 – 2021 роки затвердили під час сесії обласної ради.

Ініційований головою ХОДА Юлією Світличною проект «Енергія світла» цього року довів свою ефективність. У його рамках відновлюється освітлення на 140 об’єктах в області (на 71 з них роботи вже виконано). Тому з наступного року проект розширять до обсягів обласної програми. Вона розрахована на 2019 – 2021 роки, й, окрім капремонтів, реконструкції та будівництва об’єктів зовнішнього освітлення, включатиме ремонт електричних мереж зон загального користування та вхідних груп у багатоквартирних житлових будинках усіх форм власності. Заплановано й збільшення фінансування на ці заходи.

«На 2019 рік пропонуємо фінансування в обсязі 55 млн грн. 50 мільйонів - кошти обласного бюджету та 5 млн - це співфінансування з місцевих бюджетів», - повідомив заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

Він відзначив, що до переліку об'єктів, що фінансуватимуться в рамках програми, у першу чергу, включали:

- об’єкти соціального значення (школи, дитячі садки, лікарні, амбулаторії та інше);

- центральні вулиці та основні маршрутні напрямки;

- основні об’єкти благоустрою (парки, сквери, площі та інше);

- багатоквартирний житловий фонд області.

Зокрема, в рамках програми «Енергія світла» у 2019 році передбачається будівництво, реконструкція та капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення, а також ремонт електричних мереж зон загального користування і близько 2,5 тис. вхідних груп багатоквартирних житлових будинків.