Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2018 році на Харківщині оздоровленням та відпочинком охопили близько 300 тисяч дітей

У 2018 році на Харківщині оздоровленням та відпочинком охопили близько 300 тисяч дітей

Підсумки оздоровчої кампанії підбили під час селекторної наради Мінсоцполітики, в якій взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Цього року Харківщина – серед лідерів у країні зі збільшення кількості охоплених оздоровленням та відпочинком дітей. За словами директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслана Колбаси, Харківська область у 2018 році збільшила кількість дітей, охоплених оздоровленням та відпочинком, на 7000 осіб.

«Також приємно відзначити ті регіони, в яких збільшилося виділення коштів на оздоровлення та відпочинок дітей. Це Харківська область, у якій сума збільшилась аж на 102 млн грн», - сказав Руслан Колбаса.

Також темою селектору стало питання придбання житла для дітей-сиріт.

За даними, які були озвучені під час заходу, в 2018 році область отримала 21,8 млн грн на придбання житла для дітей-сиріт. Цим коштом заплановано придбати 33 об’єкти: 7 житлових будинків - для ДБСТ і 26 квартир. Також було відзначено, що 97,7% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Харківської області виховуються в сім’ях. І це найкращий показник в Україні.

На завершення заходу керівництво Мінсоцполітики акцентувало увагу учасників на великій відповідальності влади за безпеку дітей у регіонах, де оголошено воєнний стан.