Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прийнято обласний бюджет на 2019 рік

Прийнято обласний бюджет на 2019 рік

Документ затвердили в захищених статтях.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії обласної ради 6 грудня.

«Прийняття бюджету дозволить у нормальному плановому режимі забезпечити життя області на наступний рік», - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона також наголосила, що в проект бюджету закладено збільшення фінансування на сферу культури.

«Це надасть можливість на 30% збільшити зарплату всім колективам, які сьогодні підпорядковуються обласній раді та мають статус академічних. Це велика кількість людей, і справедливість має бути встановлена», - сказала керівник області.

«Проект бюджету на 2019 рік був розроблений на основі показників, які були нам доведені після першого читання державного бюджету, - відзначив директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков. - У бюджеті, який ми запропонували, відбиті видатки лише на захищені статті: зарплата, медикаменти, енергоносії. За ними бюджетні установи мають розпочати новий рік уже з новою мінімальною заробітною платою, яка має складати 4173 грн, та новими соціальними стандартами».

За інформацією Сергія Овсяннікова, окремо з бюджету будуть виділені кошти на перший квартал для реалізації деяких заходів обласних програм. Зокрема, кошти виділені для надання матеріальної допомоги жителям Харківської області, які опинилися в скрутному становищі, пільгового перевезення студентів у метрополітені, проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, презентаційних заходів, підтримки театрів, ансамблів, концертних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл тощо.

«Такі точкові виділення здійснюються для того, щоб наші управління та департаменти в рамках програм, які діють на 2019 рік, могли розпочати бюджетний рік нормально», - пояснив директор Департаменту фінансів.

Надалі до бюджету-2019 будуть вноситися зміни.

На даний момент дохідна та видаткова частини бюджету заплановані в розмірі понад 13,4 млрд грн.

Фото ХVIII сесія Харківської обласної ради VII скликання