Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

5 грудня до першого заступника голови ХОДА звернулися понад 10 жителів Харківської області.

Так, фермер з Харківського району звернулася до Марка Беккера з проханням сприяти скасуванню карантину для тварин у господарстві. За її словами, не дивлячись на те, що термін карантину згідно із законодавством - 30 днів, на її господарство його накладено вже на 70.

«Я виконала всі умови, що рекомендовані управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області. Але вже на 40 днів перевищено термін максимального карантину. Тварини весь цей час знаходяться в закритому приміщенні», - зазначила заявниця.

У розмові із заявницею перший заступник голови ХОДА з’ясував перелік усіх умов, які повинно було виконати господарство, та зазначив, що документально підприємство виконало всі зобов’язання. Він взяв це питання на особистий контроль та пообіцяв заявниці вирішити його згідно з чинним законодавством.

Жителька Борівського району звернулася до першого заступника голови ХОДА з проханням сприяти вирішенню питання, що стосується виділення земельної ділянки за рішенням районного суду.

«Згідно із заповітом моєї тітки я отримала спадщину у вигляді земельної ділянки. Вже відбулось засідання суду, що визнало законність заповіту», - сказала заявниця.

Втім, за її словами, земельної ділянки жінка досі не отримала.

«Вивчивши рішення суду, можна побачити, що він не поклав зобов’язання про виділення земельної ділянки ані на місцеві органи влади, ані на Держгеокадастр», - відзначив Марк Беккер.

Він запевнив заявницю, що це питання буде вирішено, та її законні права не порушуватимуться.

У ході особистого прийому до першого заступника голови ХОДА звернувся заявник з питанням забезпечення житлом. Він повідомив Марку Беккеру, що під час навчання в одному з вишів Харкова його права неодноразово порушувались, і установа не опікувалась ним як сиротою.

«На сьогодні я вже закінчив навчальний заклад і працюю на одному з підприємств міста. Але прописаний я в гуртожитку навчального закладу, тому що не маю куди йти», - сказав заявник.

За словами чоловіка, навчальний заклад подав на нього до суду, аби виселити з гуртожитку та компенсувати ВНЗ штраф.

Це та інші питання, що були озвучені під час прийому громадян, Марк Беккер пообіцяв детально вивчити та надати заявникам відповіді та можливу допомогу в рамках законодавства України.