Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній лікарні для чорнобильців продовжується капітальний ремонт

В обласній лікарні для чорнобильців продовжується капітальний ремонт

В Обласному диспансері радіологічного захисту населення відбулось засідання оперативного штабу з питань реконструкції та капремонту будівлі.

Засідання пройшло 4 грудня під керівництвом заступника голови ХОДА Вадима Данієляна за участю керівництва медичного закладу, представників підрядної компанії, а також членів громадських чорнобильських організацій Харкова й області.

«Завдяки активній громадськості ремонт проходить під особливим контролем. На минулому засіданні представник підрядної організації не зміг чітко відповісти на наші питання щодо графіка виконаних робіт. Сьогодні ми заслухаємо повний звіт», - сказав Вадим Данієлян.

Капітальний ремонт фінансується з двох джерел, а саме - коштом Європейського банку та обласного бюджету.

«На сьогодні майже всі роботи, що проводяться на 2-му поверсі, завершено. Залишилось встановити енергоощадні двері та завершити систему киснепостачання. До кінця грудня роботи буде завершено», - сказав представник підрядної організації.

За його словами, на даний момент у приміщенні вимощують підлогу плиткою.

«Роботи, що проводяться обласним коштом, на сьогодні також виконуються. Найбільші труднощі – це налагодження сантехнічних вузлів. Над цим зараз і працюємо. Найближчим часом плануємо встановлення сантехніки та сушників для рушників», - зазначив підрядник.

Заступник голови ХОДА зазначив, що дуже важливо виконати роботу в термін і при цьому зберегти якість робіт, адже ремонт такого важливого об’єкта інфраструктури - на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної.

За словами керівництва лікарні, ремонтні роботи в Обласному диспансері радіологічного захисту населення не проводились понад 35 років.

«Виділялися кошти на поточний ремонт, але на такий кардинальний ремонт всі ми чекали дуже довго», - зазначила  в.о. головного лікаря Ірина Пирогова. 

Також у ході засідання Вадим Данієлян разом з представниками громадських організації та керівництва лікарні не лише заслухали звіт підрядної компанії, а й перевірили хід виконання робіт.