Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА відбулось останнє у цьому році засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради

У ХОДА відбулось останнє у цьому році засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради

На засіданні 29 листопада сторони соціального діалогу розглянули питання реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні.

Заступник начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Геннадій Бондарчук зазначив, що Харківська область залишається серед лідерів у питанні впровадження реформи на первинній ланці медичної допомоги.

«Протягом року коштом різних джерел для медичних закладів придбано понад 2 тисяч одиниць медичного обладнання на суму майже 59 млн грн та 14 одиниць автотранспорту. У 22 закладах охорони здоров’я області тривають капітальні ремонти», - розповів Геннадій Бондарчук.

Також він зупинився на питанні реалізації урядової програми «Доступні ліки». У програмі беруть участь 504 аптечних заклади та 801 пункт реалізації у закладах первинної медичної допомоги.  

«На сьогодні профінансовано понад 58 млн грн, виписано понад 1,3 млн рецептів, що дозволило отримати лікарські засоби безкоштовно або з незначною доплатою 662 тисячам жителям області», - зауважив Геннадій Бондарчук.

Також на засіданні ради розглянули питання розвитку внутрішнього ринку та промислового комплексу області.