Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання правової освіти населення

У ХОДА обговорили питання правової освіти населення

28 листопада під керівництвом заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева відбулося засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

«Головне - це якість правопросвітницьких заходів, яку кількість населення вони охоплюють, як це впливає на рівень освіченості і, в свою чергу, злочинності, - звернувся до учасників засідання Анатолій Бабічев. – Ми повинні розуміти, що бесіди, семінари, тренінги, інші заходи, спрямовані на підвищення рівня національно-патріотичного виховання серед учнівської молоді та правової освіти населення, надзвичайно важливі. І ці заходи повинні бути не формальними, а дієвими і результативними».

За словами начальника Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяни Єгорової-Луценко, Харківщина займає провідні позиції в Україні з правопросвітницьких заходів.

«Цьому питанню у нашому регіоні приділяється велика увага. Голова ХОДА Юлія Світлична, її заступники, фахівці облдержадміністрації, керівники профільних установ дійсно багато роблять у напрямку правової обізнаності населення. Кожного дня проводяться різноманітні заходи», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Під час заходу було обговорено питання організації роботи, спрямованої на попередження та протидію насильства в сім’ї. 

Також фахівці обговорили головні аспекти підвищення правової свідомості та правової культури молоді через мережу правових гуртків, клубів правового спрямування, створених при навчальних закладах. Зокрема, представники райдержадміністрацій відзвітували про те, що робиться в районах з цього питання. Серед проведених заходів у навчальних закладах області: різноманітні правознавчі конференції, круглі столи, брейн-ринги, конкурси малюнків, бесіди щодо правопорушень, відеопрезентації на тему прав і обов’язків громадян, ігри на правову тематику тощо. Проводяться семінари для вчителів щодо правової культури, профілактики правопорушень та злочинів серед учнів.

Окрім того, учасники засідання затвердили план роботи обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення на 2019 рік.