Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян запрошують на виставку «Про злочин Голодомору»

Харків’ян запрошують на виставку «Про злочин Голодомору»

У церемонії відкриття експозиції інформаційно-просвітницьких стендів Українського інституту національної пам’яті взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

«Стенди, представлені на виставці, детально в хронологічному розрізі висвітлюють історію Голодомору, його передісторію та наслідки. Виставка має на меті донести до широкої аудиторії, передусім - молоді та студентів, трагічні події Голодомору 1932-1933 років в Україні», - зазначив Анатолій Бабічев.  

Він також нагадав, що з 23 листопада розпочинається низка заходів, присвячених 85-тим роковинам Голодомору 1932 - 1933 років в Україні. Зокрема, 24 листопада на Меморіальному комплексі пам’яті жертв Голодомору в Україні відбудеться церемонія вшанування пам’яті жертв голодоморів.

«Голодомор – страшна подія для всього українського народу. Цього року ми надзвичайно старанно готувалися до відзначення роковин. 24 листопада буде відкрито Музей пам’яті жертв Голодомору. Облдержадміністрація працювала над цим понад року. Фахівці старанно готували експозицію. Я запрошую вас приєднатися», - звернувся до присутніх на виставці гостей Анатолій Бабічев.

Також під час церемонії відкриття виставки поетеса Ніна Виноградська зачитала уривки зі своєї поеми про голодомор. Окрім того, для гостей заходу відбувся показ фільму «Зерна пам’яті».

Виставка відкрилася у КП ХОР «Кінотеатр «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6). Також експозицію планують показати у закладах культурного і освітнього профілю.