Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили День Гідності та Свободи

У Харкові відзначили День Гідності та Свободи

21 листопада учасники харківського Євромайдану та патріотична спільнота за традицією часів Революції Гідності зібралися о 18:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

На мітингу були присутні громадські активісти, волонтери, рідні харків’ян - Героїв Небесної Сотні, ветерани АТО та ООС.

У заході також взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Відкриваючи зібрання, учасниця харківського Євромайдану, волонтерка Ярина Чаговець наголосила на тому, що майдан у Харкові розпочався раніше київського, 19 листопада, і завершився пізніше, ніж по всій країні. Адже саме нашому регіону довелося відстоювати територіальну цілісність України на початку військової агресії Російської Федерації.

Ярина Чаговець зауважила, що до Дня Гідності і Свободи у Харківській облдержадміністрації було відкрито меморіальну дошку, присвячену всім активістам харківського Євромайдану та учасникам подій, пов’язаних із визволенням будівлі ХОДА від загарбників та сепаратистів у квітні 2014 року.

До учасників заходу традиційно звернувся духовний наставник харківського Євромайдану настоятель храма Святого Іоанна Богослова Віктор Маринчак. Він підкреслив, що під час Революції гідності народ України зробив свій вибір, обравши найважливіші цінності - світло, свободу і правду

«Але революція триває, і гідність та свобода будуть досі, поки ми будемо за них стояти так же само, як ми стояли на Майдані», - сказав він.

Про те, як відбувається проектування пам’ятника Героям Небесної Сотні, розповів у ході заходу архітектор проекту Олександр Грешнов. Своїми спогадами про події п’ятирічної давнини та сподіваннями щодо майбутнього країни поділилися активісти та волонтери.