Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко з робочою поїздкою відвідав Близнюківський район

Євгеній Шахненко з робочою поїздкою відвідав Близнюківський район

20 листопада у ході візиту до району заступник голови ХОДА провів нараду з активом та особистий прийом громадян.

Так, під час робочої наради з фахівцями РДА та керівниками служб району обговорили питання розвитку й будівництва важливих інфраструктурних об’єктів. Євгеній Шахненко підкреслив, що керівники райдержадміністрації повинні брати активну участь у всеукраїнських проектах, а також працювати над залученням до регіону іноземних донорів.

«Сьогодні завдяки роботі команди керівника області Юлії Світличної до регіону надходять інвестиції закордонних партнерів, будь ласка, використовуйте нагоду й долучайтеся до реалізації цих проектів, готуйте програми та беріть участь у конкурсах», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Під час спілкування з активом району розглянули реалізацію ініційованого головою ХОДА Юлією Світличною проекту «Енергія світла».

За словами Близнюківського селищного голови Геннадія Короля, на території громади впроваджувалась місцева програма з освітлення, але завдяки об’єднанню з обласним проектом вдалося зекономити кошти та забезпечити сучасні стандарти робіт.

«Ми відпрацювали систему управління освітленням та застосування сучасних освітлювальних енергоощадних приладів. Замість запланованих 120 ліхтарів у селищі вдалося встановити 310. Тепер селище гарно освітлене, й люди відчувають безпеку», - зауважив Геннадій Король.

За словами глави Близнюківської РДА Анатолія Калашника, наступного року програму розширять - до її реалізації приєднаються ще 6 сільських рад.

На нараді говорили про проведені роботи з реконструкції місцевих доріг і плани на наступний рік, а також розглянули стан готовності дорожників до експлуатації шляхів у зимовий період.

Важливі питання ремонту та реконструкції будівель соціальної та освітньої сфер порушували під час особистого прийому громадян, який провів заступник голови ХОДА. Так, про стан будівлі районного Будинку культури доповів його директор Олександр Капран. Про необхідність проведення капітального ремонту будівлі Близнюківського ліцею наголосила директор комунального закладу Маргарита Іваненко.

Євгеній Шахненко зазначив, що особисто ознайомився зі станом будівель клубу та ліцею – необхідність ремонту очевидна.

«Під керівництвом голови району Анатолія Калашника готуйте комплексні проекти реконструкції та ремонту згаданих будівель. До цього питання слід підходити зважено й комплексно, враховуйте всі моменти - від проектування території до утеплення фасадів й проектування системи опалення», - наголосив Євгеній Шахненко.

Під час особистого прийому до заступника голови ХОДА також звернулися керівники ОСББ. Вони просили сприяти виділенню коштів для реконструкції покрівлі багатоповерхівки по вул. Механізаторів, 2. А директор Добровільської школи разом із сільським головою розповіли про незавершений стан спортивного майданчика. Заступник голови ХОДА пообіцяв вивчити всі озвучені під час прийому питання та сприяти їх позитивному вирішенню.