Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Данієлян перевірив хід будівництва амбулаторії в Малій Рогані

Вадим Данієлян перевірив хід будівництва амбулаторії в Малій Рогані

Медична установа будується в рамках реалізації ініціативи Президента Петра Порошенка з розвитку сільської медицини.

У приміщенні амбулаторії на 236 кв. м розташується не лише медичний заклад, а й дві квартири для лікарського складу.

«Така ідея – прекрасний шанс вирішити ситуацію з молодими спеціалістами, адже при запрошенні лікарів на роботу до сільської місцевості житло стане прекрасним аргументом», - зазначив заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

На сьогодні вже зведено утеплений металевий каркас майбутньої амбулаторії. Також тут встановлено енергоощадні вікна та двері.

«Уже монтуємо дах над будівлею, тому робота проходить згідно з графіком. Уже за пару днів підключимо опалення та розпочнемо внутрішні роботи», - зазначив директор підрядної організації Микола Курченко.

Проектом передбачено не лише зведення будівлі, але й повне облаштування прибудинкової території. Роботи вже почалися - на місці майбутніх пішохідних доріжок вклали спеціальне покриття.

«Харківська область - одна з лідерів щодо реалізації програми Президента з розвитку сільської медицини. Голова облдержадміністрації Юлія Світлична взяла це питання на особистий контроль», - сказав Вадим Данієлян.

За його інформацією, на Харківщині вже розпочато будівництво 30 амбулаторій у рамках цієї програми. Амбулаторія в селі Мала Рогань Харківського району - один з тих об’єктів, який планують завершити до кінця 2018 року. Будівлю також обладнають усім необхідним – від меблів до медичного устаткування.

«Наша головна мета – покращити якість надання первинної санітарної допомоги на місцях. Для цього залучаємо державний, обласний та місцеві бюджети», - зазначив заступник голови ХОДА.