Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом року близько 1800 жителів Харківщини стали воїнами-контрактниками

Протягом року близько 1800 жителів Харківщини стали воїнами-контрактниками

Військкомати продовжують активно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою пропагування військової служби за контрактом у ЗСУ.

Так, з початку 2018 року близько 1800 жителів Харківщини добровільно стали до лав воїнів-контрактників.

«Вже третій рік поспіль Харківщина тримається в трійці лідерів серед регіонів України щодо відбору професійних військових, - розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін. – У жовтні-листопаді спостерігається певна позитивна тенденція щодо збільшення кількості охочих служити у війську. Цьому посприяло завершення сезонних робіт та поширення інформації про збільшення військовим на третину грошового забезпечення з січня 2019 року. Також я помічаю, що поступово все більше молодих людей віком 18-22 роки обирають військове життя».

За словами офіцера, з усіх цьогорічних новобранців-контрактників понад 700, або 40%, прийшли до військкоматів, маючи статус учасника бойових дій. А серед новачків військової служби було 130 дівчат.

«Пріоритетними напрямками призовної роботи були та залишаються комплектування військових колективів Десантно-штурмових військ та частин морської піхоти, а також бойових з’єднань Сухопутних військ. Так, воїнами-десантниками у 2018-му стало понад 200 харків’ян. Найбільшу кількість наших земляків ми направили до 25-ї окремої повітрянодесантної та 81-ї окремої аеромобільної бригад», - пояснив  Юрій Калгушкін.