Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області відкрито перший в Україні студентський простір для інтерактивного навчання

В області відкрито перший в Україні студентський простір для інтерактивного навчання

19 листопада в ХНУ ім. В.Н. Каразіна відкрито сучасний студентський клуб Karazin Student Hall.

В урочистому заході взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. 

Він передав студентам, викладачам вишу та гостям свята вітання від керівника області Юлії Світличної та зазначив, що Кarazin Student Hall -  сучасний простір нового формату, створений за кращими європейськими стандартами.

«Це дійсно перший простір такого формату не лише в Харківській області, але й у всій Україні. Karazin Student Hall – це простір, де студенти ХНУ ім. В.Н. Каразіна зможуть проводити будь-які заходи. Це дійсно нові можливості, не потрібно орендувати ніякі зали, все під рукою. Звичайно, керівник області Юлія Світлична підтримує нові підходи в роботі зі студентами. Університет сьогодні показав, що він найкращий, і зробив те, що багатьом не спадало на думку», - розповів Анатолій Бабічев. 

Karazin Student Hall розташувався у будівлі на 600 квадратних метрах, дизайн організовано у форматі відкритого простору. Простір умовно розділено на декілька зон. Зокрема, є зона для організації та проведення різноманітних заходів (сцена оснащена сучасним звуковим, світловим та медіаобладнанням). Також є зона для відпочинку та розваг (з яскравими та сучасним килимовим покриттям, зручними диванами та кріслами, є ігри, телевізори, сучасна література), є зона для роботи та навчання, зона для спілкування, є місце, де можна випити кави з солодощами.

За словами студентів, серед основних напрямів роботи Karazin Student Hall: організація та проведення освітніх та просвітницьких заходів (тренінгів, семінарів, майстер-класів, лекторіїв тощо), організація дозвілля для студентської молоді (проведення конкурсів, тематичних виставок, фестивалів тощо), організація та проведення культурних заходів (арт-перфомансів, концертів, зустрічей з видатними діячами культури і мистецтва, науки, спорту тощо), реалізація заходів, спрямованих на інтеграцію іноземних студентів з урахуванням традицій та культури університету, створення особливої атмосфери для креативного розвитку студентської молоді.

Каразінський студентський клуб Karazin Student Hall знаходиться за адресою: вул. Отакара Яроша, 11.

Також у рамках урочистого відкриття клубу відбулося засідання Вченої ради ХНУ ім. В.Н. Каразіна з нагоди 214-ї річниці з дня заснування університету. Анатолій Бабічев вручив подяки ХОДА студентам з нагоди Міжнародного дня студентів.

Захід продовжився науковою доповіддю «Харківський університет у літературі» декана філологічного факультету Юрія Безхутрого.