Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартує освітня програма ІІ Національної Бієнале молодого сучасного мистецтва

У Харкові стартує освітня програма ІІ Національної Бієнале молодого сучасного мистецтва

Перший її етап триватиме три дні - з 17 по 20 листопада, в Муніципальній галереї. Вхід – безкоштовний.

Освітня програма триватиме протягом майже всього року підготовки до Бієнале (сама ж Бієнале відбудеться в вересні 2019-го). Її задача – розширити потенційну глядацьку аудиторію та допомогти їй розібратися в сприйнятті сучасного мистецтва, а професійній спільноті - дати можливість поглибити свої знання та налагодити міжінституційні контакти.

У перший лекторій організатори запрошують як професійну культурну спільноту, так і всіх охочих – краще навчитися критично сприймати сучасне мистецтво та розібратися, як працюють сучасні арт-інституції та якою є роль кураторів.

Усі події освітньої програми є безкоштовними для відвідувачів – завдяки підтримці Українського культурного фонду. Усі зустрічі відбудуться в Харківській муніципальній галереї, початок – о 18:30.

Однією з найцікавіших для широкого загалу стане лекція «Як мислити критично?» Малгожати Людвисяк, котра відбудеться 17 листопада о 18:30.

Малгожата Людвисяк, кураторка та директорка одного з найцікавіших у Східній Європі центрів сучасного мистецтва - «Замку Уяздовського» Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski у Варшаві - говоритиме про те, як сучасна арт-інституція може і повинна реагувати на численні виклики сьогодення.

19 листопада о 18:30 пройде лекція Олександра Соловйова «Сучасний кураторський проект. Великий формат».

Олександр Соловйов, котрого називають одним з «мастодонтів» сучасної кураторської школи в Україні, має величезний досвід роботи з масштабними проектами, яким і поділиться під час лекції.

20 листопада о 18:30 – «З чим стикається куратор. Відкрита дискусія напередодні Бієнале». Під час дискусії кураторка першого фестивалю молодих українських художників, що відбувся в Мистецькому арсеналі, Марія Ланько, кураторка останньої виставки Future generation Art Prize Ганна Смоляк та один з кураторів другої національної бієнале молодого сучасного мистецтва Борис Філоненко говоритимуть про виклики, з якими стикається куратор у процесі роботи над великим проектом.

Публічна програма стартує під час кураторського інтенсиву, котрий відбуватиметься 17-21 листопада. Його задача – допомогти команді, що працюватиме над Бієнале, випрацювати формат, накреслити тему проекту та його ключові вектори.