Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військовослужбовці Харківського військкомату здали кров для поранених бійців ООС

Військовослужбовці Харківського військкомату здали кров для поранених бійців ООС

Подібну акцію для пацієнтів Харківського військового шпиталю проводять вже не вперше.

За словами Харківського обласного військового комісара Юрія Калгушкіна, кров 13 листопада здали 25 військовослужбовців. Планується, що до акції приєднаються співробітники районних військових комісаріатів.

Як розповів почесний донор підполковник Володимир Кленов, він здавав кров не менше ста разів. Спочатку - для людей з важкими захворюваннями, тепер - ще й для поранених на Донбасі бійців. Що потрібно робити напередодні забору крові, може перерахувати напам'ять - жирного не їсти, алкоголь не вживати і добре виспатися.

«Я був призваний по мобілізації й бачив яка це напруга - знаходитись там, і як важко, коли щось трапляється, а крові чи її препаратів - немає, тоді це трагедія. Тому я і здаю кров, хочу якось бути потрібним для своєї держави й хочу надати допомогу людям» - говорить Володимир Кленов.

Заступник обласного військового комісара Сергій Гатченко - теж донор з досвідом. В останній раз здавав кров для поранених воїнів у цьому році в січні, за кілька місяців знову прийшов до центру.

«Головне – не замовчувати хвороби, якщо є такі: вірусний гепатит і так далі. Тому десь третина військовослужбовців, які хворіли, зараз не прибули сюди, а так... Звички? Я не палю, не зловживаю алкоголем, дотримуюсь дієти», - розповів Сергій Гатченко.