Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

14 листопада до заступника голови ХОДА зверталися за допомогою переважно у вирішенні питань зі сфер охорони здоров'я та соціального захисту.

Значна кількість заявників звернулися на прийом з проханнями сприяти виділенню матеріальної допомоги на лікування та придбання медичних препаратів.

Громадяни, які потребують лікування, були направлені на обстеження до обласних медичних закладів. Наприклад, заявниці, яка просила надати матеріальну допомогу на проведення операції із заміни кришталика ока, пояснили, що матеріальна допомога надається як компенсація витрат, котрі мають бути підтверджені чеками. Наперед допомогу отримати неможна. Натомість жінку направили на лікування в обласну клінічну лікарню, де необхідні для операції витратні матеріали мають найбільш прийнятну ціну. Після операції ці кошти будуть компенсовані комісією відповідно до чеків.

Багато питань, озвучених у ході прийому, стосувалися надання субсидій та перерахунку пенсій.

Мешканка Вовчанського району, сестра військовослужбовця, загиблого в АТО в минулому році, попросила допомогти зі встановленням надгробного пам’ятника братові. Михайло Черняк запевнив заявницю, що дасть відповідне доручення районному керівництву.

«Вам не доведеться про це турбуватися, керівник району вирішить це питання. Громада обов’язково віддасть шану захисникові країни», - сказав заступник голови ХОДА.

Усі питання, озвучені під час прийому, будуть детально вивчені фахівцями профільних підрозділів ХОДА та Пенсійного фонду. Заявники отримають відповіді та можливу допомогу у визначені законодавством терміни.