Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде розроблено регіональний план управління відходами

У Харківській області буде розроблено регіональний план управління відходами

На даний момент формують робочу групу, яка опікуватиметься цим питанням. Терміни розробки регіонального плану - до листопада 2019 року.

Нараду з питань розробки «Регіонального плану управління відходами в Харківській області» з керівниками департаментів і управлінь обласної адміністрації, а також представниками комунальних підприємств та громадських організацій області 13 листопада провів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він зазначив, що план розробляється для вирішення комплексу питань, у тому числі екологічних, питань забезпечення фінансування з обласного та державного бюджетів, а також залучення інвестицій від іноземних партнерів.

«Протягом двох років разом з комунальними підприємствами, департаментами екології та ЖКГ ХОДА ми розробили стратегію поводження з побутовими відходами. Нам зрозуміло, в якому напрямку рухатися. Так, основна частина утилізації твердих побутових відходів буде проходити через кущові комплекси з управління ТПВ. Такий комплекс вже працює в Богодухівському районі, в цілому таких підприємств у районах області буде створено шість. До 2020 року на повну потужність запрацює комплекс з перероблення відходів у Дергачівському районі», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що для реалізації регіонального плану робочої групи слід визначиться з вирішенням питання поводження й з іншими видами відходів, наприклад, медичними.

За інформацією заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Ганни Бикової, до робочої групи увійдуть фахівці цього структурного підрозділу, а також департаментів екології та природних ресурсів; економіки і міжнародних відносин; агропромислового розвитку; цивільного захисту; науки і освіти та Управління охорони здоров'я ХОДА. Також у складі групи працюватимуть представники Державної екологічної інспекції, Обласного управління водних ресурсів, КП «Регіональний центр природних ресурсів і екології» і громадських природоохоронних організацій.

«Кожен департамент буде розробляти свій напрямок, і в результаті ми отримаємо повний аналіз ситуації в сфері управління відходами в регіоні - цю інформацію включимо в план. Вже маючи загальну картину, буде легше виробляти потрібну стратегію утилізації та перероблення відходів», - пояснила Ганна Бикова.