Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті міського господарства відкрили лабораторний комплекс еколого-енергетичної безпеки

В університеті міського господарства відкрили лабораторний комплекс еколого-енергетичної безпеки

Відкриття відбулося 9 листопада у рамках святкування Дня науки в Харківській області. Участь у заході взяв заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Новий лабораторний комплекс дозволить досліджувати та створювати заходи з аналізу та підвищення еколого-енергетичної ефективності систем теплопостачання і теплоспоживання міст. Завдяки новому обладнанню в університеті зможуть більш якісно готувати фахівців за напрямками «енергоефективність» та «екологізація об’єктів – виробників та споживачів теплової енергії – котельних установок, теплових мереж, будівель» тощо. До складу комплексу входять лабораторія інноваційних енергоощадних технологій та лабораторія екологічного моніторингу, яка допоможе вирішити міські екологічні проблеми.

Також у рамках заходу було підписано угоду між ХНУМГ ім. О. М. Бекетова та ДП «НЕК «Укренерго» щодо співпраці. Відповідно до угоди університет готуватиме фахівців для підприємства, яке, в свою чергу, допомагає вишу з оновленням матеріально-технічної бази.

Анатолій Бабічев привітав колектив ХНУМГ ім. О. М. Бекетова від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Керівник області приділяє особливу увагу сфері науки і освіти. Сьогодні в регіоні створені умови, які дають нашим закладам можливість розвиватися. Ми не стоїмо на місці, адже на ринку надання освітніх та наукових послуг є конкуренція. Приємно, що вища школа Харківщини підтверджує своє значення, впроваджує інноваційні підходи до навчання», - сказав Анатолій Бабічев.

Він зазначив, що університет міського господарства підтверджує свій високий рівень якістю та кількістю набору студентів.

«Вони невипадково обирають заклад. Тут створюються сучасні лабораторії, запроваджуються нові технології. Важливо, що заклад працює спільно з роботодавцями. Це означає, що випускники не просто отримують освіту та дипломи, а ще й мають можливість працювати та запроваджувати свої знання», - підкреслив заступник голови ХОДА.