Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична ознайомилася з роботою заводу «Південкабель»

Юлія Світлична ознайомилася з роботою заводу «Південкабель»

1 листопада на підприємстві запустили нову лінію волочіння, яка дозволить збільшити обсяги виробництва на 200 млн грн за рік.

Голова ХОДА оглянула потужності підприємства та поспілкувалася з робітниками заводу.

«Підтримуємо розвиток промисловості, яка є базою регіональної економіки. Кожне підприємство має і нашу підтримку, і контроль. Допомагаємо як у виробничих питаннях, так і в соціальних. І промисловість на Харківщині зростає, - сказала Юлія Світлична. -  Приємно, що «Південкабель» підтримує нашу вимогу щодо підвищення заробітної плати. За цей рік вона зросте на 40%. Сьогодні домовилися з керівництвом підприємства про те, що у наступному році зарплатня зросте ще на 20%. Є така можливість, адже завод має завантаження на 2019 рік».

У цілому, як зазначила Юлія Світлична, обсяги виробництва на заводі за останні 2 роки збільшилися майже на 40%. Один з найбільших контрактів (на 250 млн грн) було підписано з партнерами з Польщі під час Х Міжнародного економічного форуму, який пройшов у Харкові у вересні.

Керівник області наголосила на тому, що продукція, яку випускає завод, відповідає світовим стандартам та дозволяє нашій країні модернізувати галузь енергетики. Зокрема, потужний кабель, який випускають на «Південкабелі», дозволяє прокладати лінії електропередачі  під землею.

«Це сучасний підхід, весь європейський світ давно перейшов на перекладку кабелів під землею. Особливо у мегаполісах», - зауважила Юлія Світлична.

«Високовольтні лінії неможливо будувати в містах, вони екологічно небезпечні. Довготривале перебування під ними пригнічує імунну систему людини», - пояснив директор заводу Володимир Золотарьов.

Він подякував керівникові області за увагу до підприємства та промисловості області взагалі.

«Керівники такого рівня не відвідували наш завод вже дуже багато років. Підприємство сьогодні виходить на європейські ринки. Для цього нам потрібно розвиватися, оновлювати потужності. Сподіваємося на співробітництво с обласною адміністрацією у вирішенні питань, які при цьому виникають. Добре, що обласне керівництво нас розуміє та сприяє у рішенні поточних життєвих питань», - сказав Володимир Золотарьов.

За його словами, завод активно нарощує експорт до європейських країн.

«Працюємо другий рік з польськими компаніями, постачаємо їм високотехнологічну продукцію - кабелі до 420 кВ. Це вищий пілотаж кабельної техніки. Готуємо контракт з Нідерландами щодо обладнання вітряних електростанцій. З французькою компанією «Франстелеком» працюємо над контрактом на десятки мільйонів євро», - розповів директор «Південкабелю».

Під час спілкування з колективом заводу Юлія Світлична відзначила його кращих працівників.

Керівник області передала державну нагороду – звання почесного машинобудівника України – голові правління заводу Олексію Шевцову, а також вручила робітникам почесні грамоти та подяки ХОДА.

Більше фото