Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанській ЦРЛ завершують капремонт будівлі поліклініки та хірургічного відділення

У Вовчанській ЦРЛ завершують капремонт будівлі поліклініки та хірургічного відділення

З ходом ремонтних робіт під час робочої поїздки до Вовчанського району ознайомилась голова ХОДА Юлія Світлична.

«Поліклініка та центральна районна лікарня у Вовчанську не бачили ремонту 60 років. Ціле життя! Це необхідно було виправляти», - наголосила Юлія Світлична під час спілкування з колективом ЦРЛ.

Цього року спільним коштом обласного й місцевого бюджетів, а також за фінансової підтримки міжнародних партнерів – GIZ у двох будівлях медичного закладу проводять капітальні роботи. Вже на завершальному етапі - зовнішні роботи в поліклініці ЦРЛ: тут замінили дах, вікна та двері й утеплили фасад. Тривають внутрішні роботи – поліклініку оновлюють повністю, замінюючи систему опалення, електропостачання, покриття підлоги та оздоблення стін.

«Завдяки обласній державній адміністрації та особисто голові області Юлії Світличній цього року приділено велику увагу можливостям розширення нашого лікувального закладу, - відзначає головний лікар КНП «Вовчанська центральна районна лікарня» Костянтин Тищенко. – Площа будівлі поліклініки – понад 2800 квадратних метрів, її було побудовано в 1904 році. І так капітально її не ремонтували жодного разу протягом майже 100 років. Сподіваюся, що вже найближчим часом жителі міста Вовчанськ та Вовчанського району зможуть прийти й у комфортних умовах отримати кваліфіковану вторинну медичну допомогу».

Роботи тривають і в хірургічно-травматологічному відділенні ЦРЛ. Тут замінили водопровід та каналізацію, а зараз оздоблюють стіни й стелю.

«Це одне з базових відділень, яке надає широкий спектр хірургічної, ортопедичної, травматологічної допомоги населенню. І ті умови, які ми зможемо запропонувати, - це нові палати, абсолютно нові медичні меблі, подушки, матраци, постіль тощо», - розповідає головлікар.

Під час відвідання медичного закладу Юлія Світлична передала медикам нове обладнання – сучасний апарат УЗД.

«Апарат обладнаний повним обсягом датчиків, які можуть забезпечувати на нашому рівні максимально повний обсяг обстежень. Це обстеження черевної порожнини, нирок, сечового міхура, молочних та щитоподібної залози, порожнистих органів тощо. Він також має кардіодатчики», - розповідає про нову техніку лікар УЗД Вовчанської ЦРЛ Михайло Грабар.

За інформацією Михайла Грабара, в цілому в ЦРЛ УЗД-огляди проходять близько 10 – 12 тисяч пацієнтів на рік. За прогнозами медиків, тепер кількість пацієнтів може зрости, адже розшириться спектр можливих обстежень.

Під час спілкування з колективом Вовчанської лікарні голова ХОДА наголосила: увага розвитку цього закладу, як і сфери охорони здоров’я загалом, приділятиметься й надалі.

«Медична сфера має розвиватися. Не тільки у Вовчанському районі, а й по всій області ми взяли це питання під особистий контроль. Цього року ремонтуємо близько 20 медичних установ, деякі - комплексно, деякі - частково. Також оновлюємо обладнання. Сфери охорони здоров'я та освіти, гуманітарний блок у нас - у пріоритеті на найближчі 3 роки. Плануємо за 3 роки повністю привести до ладу медичну сферу області», - повідомила Юлія Світлична.

Більше фото