Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові зіграють твори з репертуару провідних оркестрів світу

У Харкові зіграють твори з репертуару провідних оркестрів світу

2 листопада в Будинку Алчевських Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» під керуванням диригента з Норвегії Романа Рєзніка зіграє концерт «Торжество Классики».

Роман Рєзнік зробив блискучу кар'єру як оркестровий музикант і музикант-соліст. Ведучого фаготиста Філармонічного оркестру Осло (Норвегія) регулярно запрошують виступити в Королівську Стокгольмську філармонію, Камерний оркестр Малера, оркестр «Концертхаус» (Берлін), Норвезьку оперу, Шведський національний оркестр та ін.

Два роки тому він почав займатися диригуванням. Три концерти Романа Рєзніка з Молодіжним оркестром в рідному Харкові, що відбулися в минулому концертному сезоні, стали черговою сходинкою в його диригентській кар'єрі і його популярності в Європі як диригента.

На концерті, який відбудеться 2 листопада, під його керівництвом будуть виконувати соло молоді харківські музиканти - Денис Вербін (гобой), Віталій Ляшко (кларнет), Володимир Рогоза (фагот) і Євген Савенко (валторна).

У програмі концерту прозвучать Концертна симфонія для гобоя, кларнета, валторни і фагота з оркестром Вольфганга Амадея Моцарта, Увертюра до опери «Сорока-злодійка» Джоаккіно Россіні, і Симфонія №5 Петра Чайковського.

Початок концерту - о 19:00.

Купити квиток на концерт можна в касі МАСО «Слобожанський», тел.: 706-17-16, адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру), а також на сервісах «Інтернет-квиток» і «Karabas.com».