Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янам показали унікальну музичну програму

Харків’янам показали унікальну музичну програму

У ХНАТОБі ім. В.Н. Лисенка пройшов концерт-історія «Лінія культури».

Як зазначили організатори, «Лінія культури» - унікальна експериментальна програма, що виконується вперше і включає твори з різних жанрів.

«В рамках проекту було обрано трьох видатних українських музикантів – «батька» Різдва Миколу Леонтовича, світову оперну діву Соломію Крушельницьку та людину, яка навчала джазу Глена Мілера та Джорджа Гершвіна – Джозефа Шиллінгера. Проектом ми об’єднуємо твори з різних жанрів, у яких працювали ці музиканти – народну музику, оперу та джаз, - в єдину концертну програму», - розповіли організатори.

Концерт супроводжувався відеорядом – біографічними анімаційними міні-фільмами з розповіддю про життя трьох митців, яким присвячена подія. Після Харкова концерт буде показано у Вінниці та Тернополі.

«Харківщина ще раз підтверджує значущість в розвитку культури і мистецтва. Дуже багато унікальних інноваційних проектів реалізується саме у нашому регіоні. Мені дуже приємно, що за ініціативи громадських організацій реалізується новий проект, який об’єднав наших видатних земляків. Мені дуже приємно, що Харківщина багатий край, край щасливих і талановитих людей, - сказав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. – За підтримки обласної державної адміністрації у регіоні проходить безліч заходів. Я впевнений, що реалізація цього  проекту дасть новий старт розвитку культури і мистецтва».

Довідка. Лінія культури - проект громадської організації Центр Розвитку Громад, підтримку якому надає Український культурний фонд, у партнерстві з ХНАТОБ/СХІД OPERA.

Головна мета проекту «Лінія культури» – об’єднати Україну та показати українцям, що будь-де, на Заході чи на Сході, наші співвітчизники не тільки розвивали українську культуру, а й змінювали світ. Проект покликаний розбити пострадянські та постімперські комплекси меншовартості, та викликати в українців почуття єдності і гордості за своїх земляків, паралельно надихаючи зберігати та розвивати свою культуру. Проект демонструє, що українці з різних регіонів в різні часи внесли вагомий вклад у світову культуру та мистецтво.