Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

24 жовтня до заступника голови ХОДА зверталися за допомогою переважно у вирішенні питань зі сфер охорони здоров'я та соціального захисту.

Значна кількість громадян звернулася з проханнями сприяти у виділенні матеріальної допомоги на лікування та придбання медичних препаратів. Заявників, що потребували лікування, направили на обстеження до обласних медичних закладів, ці питання передані на контроль Управління охорони здоров’я ХОДА.

Одне з питань, що було порушено під час особистого прийому Михайла Черняка, стосувалося захисту конституційних прав ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«За забезпечення соціального захисту та медичного обслуговування чорнобильців ми неодноразово висловлювали вдячність обласній владі та особисто голові ХОДА Юлії Світличній. Але ми хочемо, щоб і наші конституційні права виконувались. Питання, що хвилюють нас, на нинішній час мають вирішуватися не на рівні області. Ми просимо сприяти у налагоджені комунікацій з Києвом», - звернулися заявники.

Також заявники просили заступника голови ХОДА включити представників активу до складу Комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Михайло Черняк запевнив заявників, що підняті питання будуть розглянуті, й вони отримають відповідь у визначений законом термін. Також додатково питання обговорять на засіданні робочої групи при ХОДА.

Крім того, до Михайла Черняка звернулася заявниця, що просила сприяти вирішенню житлового питання для її сім’ї.

«Ми - переселенці, переїхали з Авдіївки та проживаємо на території Дергачівського району. На сьогоднішній день ми проживаємо в орендованому будинку. Поки що в нас є можливість його винаймати, але, що буде завтра, ми не знаємо», - сказала заявниця.

Михайло Черняк повідомив заявниці, що в місті Дергачі реалізується проект будівництва соціального гуртожитку для переселенців.

«Вам необхідно звернутися до місцевої влади та стати на чергу на соціальне житло», - повідомив заступник голови ХОДА.

Вирішення цього та інших питань, що були порушені в ході прийому, заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.