Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дитячо-юнацькій спортивній школі в П’ятихатках передали татамі для занять тхеквондо

Дитячо-юнацькій спортивній школі в П’ятихатках передали татамі для занять тхеквондо

22 жовтня заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев взяв участь у спортивному святі, яке підготували вихованці ДЮСШ «ХФТІ».

У школі займаються 311 спортсменів у п’яти секціях: художня гімнастика, кікбоксинг WPKA, скелелазіння, тхеквондо (ВТФ), футбол.

«Декілька місяців тому під час робочої поїздки до школи до нас звернулося керівництво закладу з приводу того, що у ДЮСШ не вистачає татамі для занять тхеквондо. Нам вдалося знайти кошти. І мені дуже приємно, що дітям буде, де займатися», - сказав Анатолій Бабічев.

Окрім того, він повідомив, що за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної були виділені кошти на розробку проекту відновлення стадіону «Олімпік», який перестав функціонувати шість років тому, і на якому займалися вихованці Харківського державного вищого училища фізичної культури № 1 та вихованці ДЮСШ «ХФТІ».

«Вихованцям відділення футболу спортивної школи ніде тренуватися. Саме тому керівник області Юлія Світлична прийняла рішення знайти кошти та відновити стадіон. Кошти на розробку проекту були виділені на минулій сесії обласної ради. На ньому зможуть займатися не лише вихованці училища та школи, а й місцеві жителі П’ятихаток», - зазначив Анатолій Бабічев.

Він також зазначив, що до кінця року біля школи планується побудувати три невеликих спортивних майданчики: футбольне поле, тенісний корт та дитячий спортивний майданчик.

«Школа прекрасна, але їй не завжди вистачало уваги та коштів. Я обіцяю, що облдержадміністрація і надалі буде підтримувати заклад. Ми будемо продовжувати роботу над покращенням матеріально-технічної бази», - сказав Анатолій Бабічев.

Директор дитячої-юнацької спортивної школи «ХФТІ» Лілія Самсонова відзначила, що заклад дійсно відчуває підтримку облдержадміністрації.

«Ми вдячні вам за увагу. І ми завжди раді приймати вас у нашій школі», - сказала Лілія Самсонова.

Довідка. Спортсмени ДЮСШ «ХФТІ» неодноразово ставали чемпіонами та призерами чемпіонатів України. Так, у 2018 році спортсменами школи було завойовано на чемпіонатах України 10 золотих, 5 срібних та 6 бронзових медалей.

У фіналі Кубку Європи зі скелелазіння вихованці школи посіли 6 та 7 місце, а на етапі Кубку світу зі скелелазіння – 10-те. З чемпіонату світу серед молодших юнаків зі скелелазіння вихованець школи привіз бронзу.

Жіноча команда школи з футболу грає у Першій Лізі чемпіонату України.