Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не підкорюємося обставинам і будуємо власну історію. Юлія Світлична

Ми не підкорюємося обставинам і будуємо власну історію. Юлія Світлична

14 жовтня на площі Свободи у Харкові відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України.

Святковий захід розпочався трансляцією дійства на Софіївській площі в Києві, де виступив Президент України Петро Порошенко, який привітав зі складанням клятви на вірність народу України усіх ліцеїстів та кадетів держави. 

Харківських кадетів та ліцеїстів, а також усіх військовослужбовців привітала із Днем захисника України голова ХОДА Юлія Світлична.

«Сьогодні ми всі разом відзначаємо найцінніше свято, яке об’єднує український народ, тому що воно символізує незламність нашого духу, віри і сили. Саме наші воїни, які через роки проносили перемогу і відстоювали нашу державу, закарбували ці символи в українському серці. І тепер це є непохитним фундаментом нової – сильної, молодої, європейської України», - сказала керівник області.

Вона підкреслила, що День захисника України був започаткований як військове свято, але став важливим для кожного українця - як День Конституції, День Незалежності та День Державного Прапора.

«Адже в цьому святі – наша гордість за українське військо, за кожного українського військового, в ньому наша віра, сила і правда. Адже ми не підкорюємося обставинам, а будуємо власну історію – таку, яку хоче бачити український народ, - сказала Юлія Світлична. - Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто не повернувся з поля бою. Дякуємо всім героям, які захищали і продовжують захищати нашу цілісність, даючи нам можливість бачити чисте небо, розвивати країну, будувати та жити мирним життям».

Юлія Світлична побажала кадетам та ліцеїстам Харківщини завжди з гідністю нести звання захисника України, а усім військовослужбовцям – щоб Покрова Богородиці, свято якої відзначають 14 жовтня, завжди покривала та оберігала їх.

Після складання присяги на вірність Україні на площі Свободи пройшов урочистий марш за участі ліцеїстів та курсантів усіх родів військ. Також тут відбувся показ військової техніки, озброєння, показові виступи спеціальних підрозділів військових частин, які розташовані на території регіону.

У рамках свята на площі також виступили військові оркестри гарнізону, Великий слобожанський академічний ансамблю пісні і танцю, художні аматорські колективи вишів Харкова.   

Виставка техніки та озброєння працюватиме на площі Свободи до 15 жовтня. До неї залучено майже всі види військової техніки (по одній одиниці кожної) військових частин, які розташовані на території Харківського гарнізону.

Більше фото