Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині пройшли збори Асоціації органів місцевого самоврядування регіону

На Харківщині пройшли збори Асоціації органів місцевого самоврядування регіону

У заході, який відбувся на базі Пісочинської об’єднаної територіальної громади, взяв участь заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

Під час заходу була обговорена практика роботи селищної ради Пісочинської ОТГ. Також учасники зборів розглянули питання реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні. Окрім того, була приділена увага питанню нових повноважень та можливостей органів місцевого самоврядування у використанні земельних ресурсів громад, детінізації ринку праці, надання в оренду водних об’єктів.

Під час заходу Вадим Данієлян акцентував увагу на питанні реалізації у регіоні медичної реформи, зокрема - практиці організації медичної допомоги у сільській місцевості.

Також була озвучена інформація стосовно проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» програми Європейського Союзу «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини». Окрім того, учасників проінформували про можливості співпраці з Фондом «Східна Європа» та сучасні інноваційні інструменти соціально-економічного зростання, про хід реалізації проектів, конкурсів, грантів, спрямованих на розвиток територіальних громад регіону в 2018 році.