Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збірна України вирушила до Сіднея на Ігри нескорених - 2018

Збірна України вирушила до Сіднея на Ігри нескорених - 2018

Очолив спортивну делегацію заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко.

На шляху до Сіднея в Дубаї українців привітали друзі з Об’єднаних Арабських Еміратів. Вони побажали учасникам Національної збірної України «Ігри нескорених» («Invictus Games») гідно представити свою державу на спортивних змаганнях.

На урядовому порталі нагадують, що на змаганнях у Сіднеї, які відбудуться 20-27 жовтня, Україна змагатиметься у шести спортивних дисциплінах:

1. Легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диска, стрибки в довжину).

2. Плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині).

3. Веслування на тренажері (1-хвилинний спринт та 4-хвилинна витривалість).

4. Велоспорт на шосе.

5. Стрільба з лука.

6. Паверліфтинг.

Довідка. Слово Invictus означає «незламний» або «нескорений» і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли в собі сили до нових звершень. Перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо, 2017 року Ігри пройшли в Торонто, а вже 2018 року військові спортсмени вчетверте зустрінуться в Сіднеї.

Історія «Ігор нескорених» в Україні розпочалася з ініціативи агенцій StratCom Ukraine та Pepelatz Production, які виступили з пропозицією участі збірної України в Invictus Games 2017 року, а згодом об’єднали навколо цієї ідеї представників уряду та громадянського суспільства в Україні та Канаді.