Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У харківському вищі відкрили Центр українсько-польських академічних обмінів

У харківському вищі відкрили Центр українсько-польських академічних обмінів

Від імені голови ХОДА Юлії Світличної зі святковою подією присутніх привітав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Українсько-польський центр було відкрито 12 жовтня в Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця.

Анатолій Бабічев відзначив, що голова ХОДА Юлія Світлична наразі багато робить для того, щоб Харківщина ставала все цікавішою для європейських партнерів.

«Символічно, що цими днями Польща святкує відновлення незалежності, так само й Україна – сторіччя національної революції. Ми схожі країни, країни-сусіди, тож, певний, будемо жити в злагоді й мирі. Чим більше буде контактів не лише на державному рівні, але й між студентами й викладачами, тим краще для всіх нас, - зауважив Анатолій Бабічев. - Мені приємно, що польська сторона нас завжди підтримує, й це не останній спільний освітній проект. В економічному університеті вже створено 3 магістерські програми зі спільними дипломами, тобто, наші студенти зможуть отримувати по 2 дипломи – український і польський».

Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський додав, що подібний центр у Харкові - вже 7-й.

«Ми будемо надавати всебічну підтримку університету-партнеру. Переконаний, що діяльність центру буде сприяти дружбі й співпраці між нашими країнами», - зазначив Януш Яблонський.

За словами ректора Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця Володимира Пономаренка, виш вже багато років спрямовує дії на інтеграцію у світовий освітянський простір.

«Це наша стратегія, генеральна лінія, й ми її дотримуємося. У нас уже створено сім центрів різних країн. Уже є 9 програм щодо спільних дипломів (3 - з польськими університетами). 7 університетів Польщі мають угоди про підготовку фахівців», - сказав Володимир Пономаренко.

Він також додав, що відсьогодні в університеті стартують курси польської мови.

Більше фото