Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському районі відзначили День захисника України

У Харківському районі відзначили День захисника України

У заходах, які відбулись 12 жовтня, взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

У приміщенні Харківської РДА зібралися учасники АТО та ООС, представники військових частин, розташованих на території району, курсанти військових навчальних закладів, а також представники територіальних громад і жителі району.

Михайло Черняк привітав учасників заходу від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«День захисника України – це дійсно велике для нашої держави свято, започатковане Президентом Петром Порошенком. Воно об’єднує всіх: військовослужбовців та правоохоронців, волонтерів та лікарів, які рятують життя нашим пораненим, а також усіх тих, хто щодня працює над тим, щоб Україна була стабільною розвинутою державою», - сказав заступник керівника області.

Він підкреслив, що для нашої області це особливе свято, адже чотири роки тому вона опинилася на межі захоплення.

«Саме Харківщина мала стати центром так званої «Новоросії». Чотири роки тому на вулицях Харкова гинули люди. Та нам вдалося відстояти Харківщину, зберегти та захистити її від нападників, - сказав Михайло Черняк. - Ми маємо пам’ятати героїв, які віддали життя за мир на нашій землі, та шанувати тих, хто і сьогодні боронить нашу цілісність та незалежність на сході».

Заступник голови ХОДА зазначив, що в області сьогодні проживають майже 14 тис. учасників АТО та ООС.

«Знаємо також і родини загиблих військових, опікуємося їхніми проблемами та допомагаємо. Зокрема, за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної було затверджено обласну програму, за якою учасники бойових дій та члени сімей загиблих отримують грошову допомогу до Дня захисника України», - розповів Михайло Черняк.

Він також подякував ветеранам ООС за активну життєву позицію та участь у розвитку держави.

«Це нова генерація людей. Повертаючись із зони бойових дій, вони продовжують брати активну участь у житті країни. Вони займаються спортом, маючи важкі поранення та втративши кінцівки. Ці люди представляють нашу країну на міжнародних змаганнях, продовжуючи таким чином захищати її честь та доводячи всьому світу незламність українського духу. Інші об’єднуються в громадські організації, з якими обласна адміністрація плідно співпрацює. Ми щодня спілкуємося, разом нам багато чого вдалося – це і забезпечення учасників ООС земельними ділянками, і програма допомоги у придбанні житла тощо», - розповів заступник голови ХОДА.

У ході заходу він вручив учасникам ООС з Харківського району іменні годинники – подарунки від голови ХОДА.

Під час урочистостей учасники заходу поклали квіти до Меморіалу воїнської слави. Музичні колективи району привітали запрошених святковим концертом.