Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер взяв участь у засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС

Марк Беккер взяв участь у засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС

Захід, що відбувся 12 жовтня, проходив у режимі відеоконференції.

Розпочали захід з обговорення питання розмінування територій областей України. Мова йшла не лише про НС, що сталася в Чернігівській області, а й про наслідки всіх військових дій та надзвичайних ситуацій, що відбувалися на території України в різні часи.

«Хочемо висловити вдячність Харківській, Миколаївській, Полтавській та Київській областям, які вже в першу добу зібрали та відправили до Чернігівщини гуманітарну допомогу», - відзначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Доповідаючи про ситуацію в Харківській області, Марк Беккер повідомив, що в регіоні ведеться постійна робота з розмінування території від вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. З початку 2018 року здійснено 570 виїздів відповідними службами та знешкоджено понад 3200 вибухонебезпечних предметів.

Марк Беккер також навів дані щодо розмінування на території Балаклійського району, що постраждала внаслідок вибухів на 65-му військовому арсеналі в 2017 році.

«На території військової частини в місті Балаклія розмінування проводилося, в першу чергу, Міністерством оборони України, 10-кілометрову зону обстежували служби ДСНС», - відзначив Марк Беккер.

За його інформацією, в цілому було обстежено понад 31 тис. га території та знешкоджено 29 тис. вибухонебезпечних предметів.

«Після пожежі, що сталася 3 травня поточного року, було обстежено 8 гектарів території та знешкоджено 14 одиниць боєприпасів, - зазначив перший заступник голови ХОДА. - На даний час продовжуються заходи, спрямовані на розмінування залишків вибухонебезпечних предметів. На місці працює 15 груп розмінування Міністерства оборони України».

Також у ході засідання комісії було обговорено питання підготовки до опалювального сезону.