Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 13 обласних лікарнях проводять масштабні ремонтні роботи

У 13 обласних лікарнях проводять масштабні ремонтні роботи

Ремонти у закладах обласного підпорядкування стартували в рамках проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», що фінансується за кошти Європейського інвестиційного банку.

«Розвиток сфери охорони здоров’я та підтримка медичних закладів – один з пріоритетних напрямків роботи обласної адміністрації та особисто керівника області Юлії Світличної. Ми працюємо над тим, щоб залучати до відновлення установ максимум ресурсів. Так, сьогодні на 13 об’єктах ведуться роботи, які фінансуються ЄІБ. Це потужні ключові лікарні області. Наприклад, в Обласній дитячій лікарні №1 минулого року надали допомогу 120 тис. дітей. Загалом на реконструкцію цих 13 об’єктів виділено майже 200 млн грн», - розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

З обласного бюджету на відновлення закладів охорони здоров’я Харківщини також виділяють значні кошти, наголосив заступник керівника області.

«Важливо, що ремонтні роботи проводяться системно та комплексно: від заміни всіх мереж до утеплення фасадів та ремонту покрівель. Також виділяємо кошти на забезпечення закладів новим обладнанням. Зараз по області виконується дуже багато робіт, і наше завдання – втримати цю динаміку», – сказав Михайло Черняк.

9 жовтня він ознайомився з ходом ремонтів у рамках проекту ЄІБ, які проходять в лікарнях обласного підпорядкування.

Так, масштабні роботи проводяться в КНП ХОР «Обласна клінічна лікарня». Тут ремонтують 5-й та 7-й поверхи головного лікувального корпусу, 5-й поверх поліклінічного відділення, офтальмологічний корпус, виконують фасадні роботи в хірургічному корпусі.

«Роботи проводяться дуже серйозні, та ми будуємо процес так, щоб не зупиняти роботу відділень та продовжувати лікувати пацієнтів, - розповів в.о. генерального директора КНП ХОР «Обласна клінічна лікарня» Володимир Ярош. - Головний корпус лікарні був побудований 30 років тому, інші – дореволюційної побудови. За роки їхнього існування так змістовно до ремонту підійшли вперше».

Так само комплексно проводять роботи і в КНП ХОР «Обласна дитяча клінічна лікарня».

Як розповів директор закладу Георгій Муратов, на даний момент у лікарні вже замінили систему гарячого водопостачання, встановили нові радіатори, обладнали системи LED-освітлення, виконано роботи з утеплення даху та заміни покрівлі на харчоблоку.

«Зараз проводяться фасадні роботи, зроблено 15% від запланованого. Загалом проект передбачає утеплення та упорядкування всього фасаду лікарні – лікувального та лабораторного корпусів», - розповів Георгій Муратов.

У КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» також проводять роботи в рамках проекту ЄІБ.

На даний момент, за словами представника підрядної організації Олександра Курочкіна, тут замінено 100% вікон, відремонтована система опалення, встановлені нові радіатори. Зараз ремонтується дах, також будуть відремонтовані 2 та 4 поверхи лікувального корпусу.

В Обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення в рамках програми ЄІБ проводяться ремонтні роботи на 1-му та 4-му поверхах лікувального корпусу.

«На 1-му поверсі ми ремонтуємо приймальне та фізіотерапевтичне відділення, на 4-му – операційний блок та реанімацію. Стартували роботи на початку вересня, йдуть за графіком, до кінця року плануємо їх завершити», - розповів генеральний підрядник Володимир Циганков.

Крім того, за кошти обласного бюджету тут виконано заміну всіх інженерних мереж, відремонтовано санвузли, виконано заміну стояків. Також проводяться роботи із заміни покрівлі на лікувальному корпусі, овочесховищі та складі. Частково буде утеплено фасад закладу, замінено водостічні труби. Роботи також будуть завершені до кінця року.

Більше фото