Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

54 дитини Харківської області отримали слухові апарати

54 дитини Харківської області отримали слухові апарати

Необхідну медичну техніку для дітей з вадами слуху закупили за кошти обласного бюджету. На ці цілі виділили майже 250 тис. грн.

10 жовтня заступник голови ХОДА Михайло Черняк передав сертифікат на  слухові апарати керівництву 1-ї обласної дитячої клінічної лікарні, на базі сурдологічного кабінету якої проходять лікування діти з порушеннями слуху.

«Приємно, що вже другий рік поспіль ми знаходимо можливість закупляти слухові апарати для дітей за кошти обласного бюджету. З 2013 року слухопротезування для дітей в області не проводилося. У 2017-му ми поновили цю програму, в цьому році в цілому слухові апарати отримають понад 100 дітей. Думаю, протягом найближчих двох років ми зможемо повністю забезпечити апаратами всіх, хто цього потребує», - сказав Михайло Черняк, спілкуючись з пацієнтами та колективом лікарні.

Він зазначив, що швейцарські слухові апарати Phonak найвищої якості дозволять посилити слух та розбірливість мови дітей.

«Важливо, що це дозволить дітям навчатися у загальноосвітніх навчальних закладах, комфортно почувати себе серед однолітків та бути повністю соціалізованими», - підкреслив заступник керівника області.

Слухові апарати для маленьких пацієнтів налагодили відразу ж після передавання техніки. Лікар-дефектолог підібрав індивідуальні налаштування для кожної дитини.

Спілкуючись з колективом лікарні, Михайло Черняк також запевнив, що заклад матиме максимальну підтримку обласної влади.

«Сьогодні розвиток сфери охорони здоров’я є пріоритетним напрямком роботи для обласної адміністрації та особисто голови ХОДА Юлії Світличної. Нам вдається покращувати умови як для лікування пацієнтів, так і для роботи фахівців. Будемо робити все можливе і для ОДКЛ №1, адже це важливий, базовий заклад, в якому проходять лікування понад 100 тисяч дітей на рік», - сказав заступник голови ХОДА.